2016 girişliyim benim dönemimde hem mezuna kalmak o kadar popüler bir şey değildi hem de 1 senemi sınava hazırlanarak kaybetmenin reel faydasının o kadar büyük olmayacağını düşündüğüm için mezuna kalmadım. Gerçekten de kazandığım 1 sene hayatımdaki bütün fırsatların önüme çıkmamı sağladı diyebilirim.

Herhangi bir Çin Dili ve Edebiyatı istedim, tutturamadım. Bende hayalimden vazgeçtim, şehrimde bilgisayar bilemedim, aşçılık okurum dedim; Tercihler bittikten 3dk sonra baktım Gönen Bilgisayar Programcılığı çıkacak keşke aşçılığı bir sıra alta alsaydım dedim, Gönen Bilgisayar Programcılığı çıktı.

Gitmek istemedim, yerine bir pastanenin imalathanesine girecektim; Bu sefer babamın lafını dinleyeyim dedim okudum, şu anda işsizim. Yani mezuna bıraksaydım daha mı iyi olurdu düşünmüyor değilim ama elden gelen bir şey yok maalesef.

Şu anki aklım olsaydı 1 sene mezuna bırakır tekrar denerdim. Kazanabilecekmiş gibi dershaneye falan yazılmasaydım çok daha iyi olurdu. Ama bir gerçek var ki 2. veya 3. sefer mezuna bırakmazdım.

Bir arkadaş var Tofaş fen çıkışlı, ben okulu bitirdim adam tekrardan mezuna bırakıyor.

Herhangi bir Çin Dili ve Edebiyatı istedim, tutturamadım. Bende hayalimden vazgeçtim, şehrimde bilgisayar bilemedim, aşçılık okurum dedim; tercihler bittikten 3dk sonra baktım Gönen Bilgisayar Programcılığı çıkacak keşke aşçılığı bir sıra alta alsaydım dedim, Gönen Bilgisayar Programcılığı çıktı.

Gitmek istemedim, yerine bir pastanenin imalathanesine girecektim; bu sefer babamın lafını dinleyeyim dedim okudum, şu anda işsizim. Yani mezuna bıraksaydım daha mı iyi olurdu düşünmüyor değilim ama elden gelen bir şey yok maalesef.

Şu anki aklım olsaydı 1 sene mezuna bırakır tekrar denerdim. Kazanabilecekmiş gibi dershaneye falan yazılmasaydım çok daha iyi olurdu. Ama bir gerçek var ki 2. veya 3. sefer mezuna bırakmazdım.

Bir arkadaş var Tofaş fen çıkışlı, ben okulu bitirdim adam tekrardan mezuna bırakıyor.
Son dediğiniz can sıkıcıymış. Arkadaşınız.

Son dediğiniz can sıkıcıymış arkadaşınız.

Yani artık keyfi mezuna bırakıyor gibi duruyor. Şayet yaptığı puanlarla tıp kazanabiliyor ancak istediği okul için zorluyor.

Ayrıca yazılım geçmişiniz yoksa bilgisayar falan da okumayın, hele ki 2 senelik okur 4'e geçerim diyorsanız aman aman. Program birincisi olsanız dahi adamakıllı iş yok. Programı birincilikle bitirdim komik rakamlar söylüyorlar. Staj yaptığım yerde bile istihdam sağlayamadım. Birçok arkadaşım da aynı şekilde sağlayamadı.

Benimki biraz karisik ya. Ilk kez girdigimde, istedigim siralama gelmedi ama yine bayagi bir tercih yaptim ve cogu da bilgisayar muhendisligiydi arada da 2 tane biyomedikal muhendisligi vardi, onu da annem tavsiye etti sen biyoloji seviyorsun yaz bunu da diye. Tercihler aciklandi o kadar bilgisayar arasindan o biyomedikal geldi, o donemler de pandemi zamani kayit falan da yaptirdim, uzaktan 1 sene okudum. O sirada yine sinava hazirlandim, 2021 de zor sinavdi isime de geldi ama kayit yaptirdigim icin OBP yariya dustu haliyle istedigim siralama gelebilecekken OBP yuzunden bekledigim siralama gelmedi ama yine de tercih yaptim. Bu sefer elektrik elektronik ve bilgisayar yazdim hep. Son tercihim elektrik elektronik geldi. Biyomedikal de istemiyordum, sildirdim kaydimi elektrik elektronige gectim, oyle iste.

2 seferde de kazanamadım, ilkinde psikolojik sorunlar ve ikincisinde de sınav anındaki sorunlardan ötürü patladım.

İlk girişte sayısal girdim pc mühendisliği istiyordum olmadı. İkinci girişte eşit ağırlık girdim ybs kazandım. Hedef küçülttüm yani kısacası.

Sıfırdan başlıyor olsan bile mezuna bırakmış birisi yarından itibaren düzenli çalışmalarını yapsa 8 ayda çok iyi sonuçlar elde eder. Bence tamamen umutsuzluğa kapılıp tekrardan mezuna bırakmamak lazım.