YouTube Yorumlarım siliniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Turgineer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    youtube
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Üç aydır bu bahsettiğim sorunu yaşamaktayım. Toplam 20K yorum sayısına ulaşmamla beraber hesabımla ilgili bir sorun baş göstermeye başladı. Bu üç ayda gördüğüm kadarıyla resmi olarak bir kısıtlama olmasa bile yorum hakkım günde 26 adet olarak belirlenmiş ve her gün saat 12-14 civarı haklar yenileniyor. 27. yorumu yazdığımda yorum 15 saniye içerisinde verilerime işlenmeden siliniyor.

Bu tuhaf soruna karşı ne yapmam gerektiğini bulamadım, iki ay önce YouTube ile zaten konuştum ancak "çözümü bilmiyoruz" deyip cevap vermeyi bıraktılar, yeni bir başvuru yapınca da zaten başvuru yapmışsın deyip sorgusuz sualsiz direkt o konuşmayı kapattılar. Bugün bu sorun tekrar beni sinirlendirince eski Case ID'den cevap yolladım, kararlıyım bu sefer. Konuşmayı olabildiğince uzatacağım, çünkü mesele uzamayınca çözmek istemiyorlar.

Otomatik filtreler var, ayrıca kelime bazlı kanalların engellediği kelimeler olabiliyor. Siz o kelimeyi yazınca otomatik olarak yorumunuz siliniyor olabilir.

Bende bu sorundan muzdaripim. Bence sivri dillilik yüzünden oluyor. Ben savunucu konuşan, karşı tarafa kinayeli kinayeli laf değdiren, günümüz sağlık sistemine şiddetle karşı çıkan eleştirel birisiyim. Bundan dolayı faşist YouTube algoritmaları bana göz açtırmıyor. Hatta daha önce paylaşımlarım yüzünden Facebook ve Instagram hesaplarım kısıtlandı. En son mahkeme kararıyla vesayet altına alınarak kısıtlandım. Doğru söyleyeni susturuyor küresel çete.

YouTube'u anlayamıyorum. Bu sorun daha önce yoktu, 40 yorum yazmakta bile bir sorun olmazdı. Bugün 7. yorumda yorum limitim doldu.

Yorum limitim kaç ya da neye göre hesaplanıyor onu bile anlayamıyorum. YouTube muhtemelen reklam hesaplarının türediği dönem 20K üstü yoruma kimse sahip olamaz zaten diyerek bir spam limiti koymuş.

Yahu hadi limiti koydunuz, limit dolunca o yorumu yollatmazsınız değil mi? Bir hata mesajı çıkarırsınız. Bunda o da yok! Haberim olmadan ben yazmaya devam ederken arka planda o yorum direkt çöpe gidiyor!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bot olarak algılamış da olabilir. Böyle oto sistemi düştüysen, çıkması da zor oluyor. Twitter'da benzerini yaşadım. Hesap 1-2 ay sonra ancak kendine geldi. Yorumu göndersen bile otomatik siliyordu veya uyarı veriyordu. Belki yorum yapmayı azaltabilirsin.

Yanlış algılamayın ama her şeye yorum yapacak kadar da kendinizi yormayın. Ben çoğu videoyu izleyip geçiyorum, yorum kısmına bulaşmıyorum bile. Çok tartışmak, konuşmak, yazışmak da bir yerden sonra zihinsel olarak da yorar. İnanın çoğu şey için buna değmeyeceğini anlıyorsunuz.

Yaş aldıkça bunu daha çok fark ediyorsunuz. Kendinizi inanın bomboş tartışmalar için yormayın. YT'da yorumlar öne çıkmayı artırdığından, çoğu kanal bildiği şeylerde bile sırf size yorum yazın diye pas atıyor veya ragebait denilen şeyi yapıyor. Yani siz yorum yapın diye, rahatsız olacağınız bariz şeyi bilerek söylüyor.

Mesela teknoloji kanallarının YT yorumlarında bazen insanlara yardım ediyorum. Ama çok uzayacaksa forumlara yönlendiriyorum. Çünkü forumlarda bu tarz oto denetim sistemleri yok.

Son düzenleme:
@1247, Yazdığım yorumlar basit düzeyde video ile alakalı ufak yazılar şeklinde, tartışmalara zaten girmiyorum. Yorum yazmak bende tuhaf bir alışkanlık.

1 hafta hiç yorum yazmamayı denemiştim ancak fark yaratmadı. Sanırım en az 2 ay boyunca kendi limitimi günde 10 yorumu geçmeyecek şekilde düşürmeliyim. Fikriniz için teşekkürler.

Amacınız izlediğiniz videoların listesini tutmak değil mi? Neden bir oynatma listesi oluşturup izlediğinizi ona ekleyip belirli bir sürede oynatma listesini not edip sıfırlayan bir script hazırlamıyorsunuz?

@Vavien., Eskiden Better Watch History eklentisi vardı, epey de işe yarıyordu.

Script işlerinden pek anlamıyorum. Keşke izleme listesini Drive ile eşleştiren bir sistem olsa ancak bulabileceğimi sanmıyorum.

Son düzenleme:
@KakaoluKekAdam, Günlük yorum sayımı azaltarak sorunu çözmeye çalışıyorum ancak bu sefer 11 yorumda da silinmeler yaşamaya başladım.

*19 Aralık'tan beri yorum sayımı düşük tutuyorum, dün yanlışlıkla 25 yoruma gelmemle tekrar yorumlarım silindi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…