Makaleler
23
Yer
Cordis Die
Selamlar, sıkıntı şu: 5 Ocak 2024 tarihinde bir YouTube hesabı açtım ve AdSense’e kaydoldum. Bu tarihten günümüze kadar, bu açtığım hesap için vergi dairesine herhangi bir bildirimde bulunmadım; fakat biriken gelirleri de tarafıma çekmedim. Durum biraz karışık gibi. Yani ben bir vergi mükellefiyim, YouTube hesabına para birikiyor, fakat bununla alakalı vergi dairesine bir bildirimde bulunmadığım gibi, aynı zamanda para da çekmedim, zaten biriken para da 16.000 TL civarında.

Şimdi anlayamadığım; biraz önce vergi dairesiyle görüştüm ve bana ciddi sıkıntı yaşayacağımı ilettiler, çünkü bildirmemişim. Ama sonuçta herhangi bir para çekmedim, banka hesabı bile açmadım. Ne gibi bir sıkıntı yaşayabilirim, anlamadım. Nihayetinde zaten bu hesabı kapatacağım ve vergi mükellefi olmaktan çıkacağım. Bunu kapatmak için de ekstra bir harç ödüyor muyuz vergi dairesine? Aydınlatan arkadaşlara teşekkür ederim, kolay gelsin.

Son düzenleme:
Banka sosyal medya hesabı gibi bir sistem vardı, kayıt olaylarına girmeden bu hesabı açarsanız gelen paradan vergi kesilip yatıyordu, evrak işleri ile uğraşmıyorsunuz, onu bir araştırın derim.

Bu arada hesabınıza çekmediğiniz para niye sıkıntı yaratsın, yaratmamalı.

Banka sosyal medya hesabı gibi bir sistem vardı, kayıt olaylarına girmeden bu hesabı açarsanız gelen paradan vergi kesilip yatıyordu, evrak işleri ile uğraşmıyorsunuz, onu bir araştırın derim.

Bu arada hesabınıza çekmediğiniz para niye sıkıntı yaratsın, yaratmamalı.
Ben de öyle düşündüm fakat vergi dairesindeki memur arkadaş, para çekmesen bile vergi hesabı açtığını ve peşine hemen banka hesabı açman lazımdı diyor, ben çekmeyeceğim paranın hesabını neden açayım ki zaten? Çok doğru bilgi verdiğini düşünmüyorum açıkçası memurun.