İnceleme YouTube Music neden Spotify'dan daha iyi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1577
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 105
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Evet ama konu YouTube vs Spotify değil, YouTube Music vs Spotify.
Aslında YouTube’dan bahsetmiyordum. YouTube Music üzerinde de YouTube videolarındaki müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Ben de normal arşive ek olarak bu arşivden bahsetmek istemiştim. Resmî olmayan çoğu “remix” şarkıya böyle ulaşabiliyorsunuz ama bunun dışında pek kullanışlı gelmiyor. YouTube Music aboneliğiyle YouTube Premium da geldiği için en azından aboneliğimi o şekilde kullanıyorum. Sadece özel şarkı seçenekleri için abone olmazdım açıkçası.

Benim adıma da güzel açıklama yapmışsınız, sağ olun, Windows ve Android kullanıcısı olmama rağmen. Çok hoş bir arayüz sunuyor Spotify. İş Spotify'da bulunmayan yapımlara gelince mecbur YouTube'a kalıyorum.

İfadeler: 80
Burada tek gördüğüm avantaj ses kalitesi ancak ses kalitesi YT Music'in daha iyi falan değil. Böyle bir şey de mümkün değil.

Ses işleme vs. alakası yok. Spotify da YT Music de aşağı yukarı benzer kalitede sesler veriyorlar. Bitrate'i daha yüksek olan Spotify'ın YT'den daha kalitesiz verdiğine inanıyorsanız sesi, elimde satılık köprü var.

Kaldı ki avantaj olarak yazılan topluluk müzikleri bir avantaj değil. Ses kalitesi avantajını kaybetmiş oluyor. Çok ararsam Youtube'dan açarım zaten.

Kaldı ki Spotify'da en azından Sosyal özelliği var, Youtube'da bildiğim kadarıyla yok.

İkisi de iyi çalışan servisler. Spotify bu işi başlatan öncü bir firma. Elbet ki ekmeğini yiyecektir.

Aslında ilk aldığımda YT Music ve YouTube Premium'un aynı olduğunu bilmiyordum. İkisini de ayrı ayrı satın aldım. Sonra YT Music aboneliğini iptal edip para iadesi yapmışlar. Sadece YouTube Premium aboneliğini onaylamışlardı. Dürüst adamlar paranın üstüne yatmadılar vesselam.

İşim vardı anca şimdi okudum. Başlıktan biraz fazla YouTube övme içeriği olmuş gibiydi. İçerik çok şaşırtmadı.
  • Adblock ile ikisi de bedava.
  • YouTube'un yıl sonu özeti berbat. O kadar kişi nasıl böyle bir şeyi onayladılar anlamıyorum.
  • Bilgisayarda uygulama diye Electron koyuyorlar. Sitenin aynısı. Mobilde de yine özünde JS olan bir şeyler.
  • 43 yıl önce lisede sevdiği kıza açılmadığı için gece ağlayarak şarkı dinleyen amcaların yorumları çok fazla kişinin umurunda değildir diye düşünüyorum.
  • İkisinin de ses kalitesi kötü. O kadar takiyorsaniz Quboz, Tidal falan kullanın.
  • Birinde önüne gelen daha rahat sekilde bir şeyler yukleyebildigi için karsiniza saçma sacma şeyler çıkma ihtimali daha fazla.
Sonuç. Deezer kazandı.

Ben Apple Music kullanıyorum ama bu işin en iyisi bence Tidal dır. Adamlara ödeme yapamadığımdan Apple'a geçtim.

Bazı şeyler kağıt üzerinde daha iyi olabiliyor lakin deneyimin daha önemli olduğunu düşünüyorum. 1.5 yıldır aktif şekilde Spotify kullanıyorum öncesinde ise 1-2 yıllık YT Music geçmişim bulunmakta. YouTube premium hesabım olmasına rağmen Spotify kullanmayı tercih ediyorum. Bana göre bir müzik platformunda önemli olan şeyler arayüz ve şarkı önerileridir. YT Music arayüzünde kasvetli bir hava var . Burada karşılaştırdığınız ses kalitesinin falan çok önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü arada ciddi bir fark yok.

Tidal'den deezer'a deezer'dan Apple'a geçtim. Şu an aktif olarak Spotify kullanıyorum. Tidal>Apple>Deezer>Spotify diyebilirim. Bu ay tekrar Apple'a geçeceğim.

YouTube'un yıl sonu özeti berbat. O kadar kişi nasıl böyle bir şeyi onayladılar anlamıyorum.
Çok ucuz, kötü bir yazı tipi kullanıyorlar. Geçen sene de aynısını yapmışlardı, gelişir demiştim ama yine aynısını yaptılar. YouTube Sans kullansalar ona bile tamamım, onu da kullanmıyorlar.

YouTube adı geçen bir uygulamayı "topluluk yardımıyla remiks indirebiliyorsunuz" diye şeklinde övmek haksızlık. YouTube Music'i aylarca kullandım, ne PC için uygulaması var, ne de tarayıcıdan müzik indirebiliyorsun.

YouTube Music'te sırf YouTube'un ana özellikleri var diye övmek ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…