Apple Muzik ikisinden de daha ucuz ve daha iyi bir ses deneyimi sunuyor. 2 eksisi var, birisi kutuphanesi dar, birisi sarki algoirtmasi zayif. Ama sarki algoritmasinin duzelmeye basladigini soyleyebilirim, eskiden Muslum Gurses dinlerken bir anda Rammstein'e gectigi oluyordu.

Amaciniz muzik dinlemekse ve kutuphaneniz Apple Muzik'e uygunsa en mantikli platformdur bana gore.

Uzun zamandır YouTube Music'i kullanıyorum. Zengin içeriği sayesinde hâlâ uzun zamandır kullanıyorum. Keşke bilgisayarlar için de müzik indirme seçeneği olsaydı.

Hocam, tabloda katılmadığım tek bir madde var, YouTube Music ses kalitesinin Spotify'dan daha iyi olduğu söylemi.

Bu doğru değil, yani benim kulağıma hiç doğru gelmiyor. YouTube üzerinde FLAC formatı da dinledim her ne kadar potansiyel ses kaybı olsa da. Yine de Spotify ses kalitesi, YouTube Music'ten çok daha iyi.

Bunun yanında, Spotify'ın algoritmasını da çok başarılı buluyorum. Şimdiye kadar bana önerdiği parçalar arasında sevdiklerim, sevmediklerimden çok daha fazla oldu ve keşfettiğim yeni parçaları hep kütüphaneme ekledim.

YouTube Premium'un tek avantajı, mobilde reklama maruz kalmıyorsunuz, bunu YouTube Music ile birleştirince güzel bir kombinasyon oluyordur. Ben masaüstünde AdBlock kullandığım için Premium hiç almadım.

Spotify'da bulamadığım müzikler de oluyor elbet. Burada da imdada yine YouTube yetişiyor, çünkü bireysel upload yapan insanların paylaştıklarını dinleme şansımız oluyor. Ama yine de benim için birinden vazgeçip diğerine geçmem için yeterli bir sebep değil. Ben Spotify'a devam.. 😄