Çözüldü YouTube'da video izlerken kırmızı izler, lekeler beliriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

racooss

Yetkin
Makaleler
1
YouTube'da video izlerken böyle yüksek parlak ile karanlık yerlerde kırmızılıklar oluyor. Sarı yazılara çok belli oluyor bir de kişilerin böyle karanlık taraflarında (burun deliği gibi).
Videolarda göstermeye çalıştım, alttaki çubukla oynadıkça yarım saniyeliğine düzelip bozuluyor. Chrome ve Opera'da oluyor. Edge ve Firefox'ta olmuyor.
Video 1:

(M harfine dikkat)
Video 2:

(Çağrı'nın kırmızı noktaları, alt çubukla oynayınca düzeliyor arada.)

Her iki videoda da alttaki çubuğa fareyi götürdükçe anlık düzeliyor. Videoda görünenin 4 katı daha belirgin gerçek görüntüsü.

Ara kabloyu değiştirdim, olmadı. Monitöre farklı bir laptop bağladığımda onda sorun yoktu. Laptopta da o kırmızılar görünmüyor. Sadece masaüstü bilgisayarımda böyle. Formattan önce de böyleydi, format sonrası da böyle. Sanki "sözde" video keyfini artıran bir özellik açık kalmış gibi.

Not: Laptop dahili GPU ile çalışıyor. NVIDIA yok içinde. Masaüstü, yani sorun olan bilgisayarda RTX 4060 var.

EDİT:

Sanırım sorunu buldum. Chrome grafik hızlandırma ile alakalı. Grafik hızlandırmayı kapatınca bu sorun ortadan kalkıyor ama bu sefer videolarda FPS düşüyor. Grafik hızlandırma açıkken;

Chrome://flags/

Adresine gidip aşağıdaki "Choose ANGLE Graphics backend" ayarını "D3D11 WARP" yapınca hem performanslı hem de bozulumsuz video oynatabiliyoruz. (Ufak bir FPS düşmesi yiyor gibi hissediyorum. Belki de psikolojiktir.)

Yani sorun, NVIDIA ile Chrome arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor sanırım.

Aynı sorun 5 yıl önce de var mış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olarak MPO açıksa kapatın. Donanım hızlandırma kapatmak dediğiniz gibi performans düşüşü yaratabiliyor.

1. Yöntemi denedim. Yazılardaki o kırmızılar gitti. Ama yine de videoda kalite bozulması var. Normalde net okunan yazılar bulanık görünüyor. Alt çubuğa fareyi götürünce anlık görüntü netleşiyor. Videosu: (en baştaki denemede zar zor fark ediliyor)

@racooss, konudaki ana sorun MPO kapatma yöntemiyle çözüldü değil mi?

Bulanıklık için videoyu izledim ancak maalesef hiçbir şekilde fark edemedim. Formattan sonra oldu demişsiniz, belki sürücü ile alakalıdır. DDU ile kaldırıp başka bir sürücü kurabilir misiniz?

Evet o kırmızılar çözüldü. Videoda da alttaki çubuğa fare götürdükçe anlık görüntü netleşip tekrar bulanıklaşıyor. Bu olayın konu ile alakası da şu: Grafik hızlandırmayı kapatınca ya da ayarlardan D3D11 WARP yapınca bu sorun da çözülüyor. O anlık netleşme anında kırmızı izler de temizleniyordu. O yüzden ikisinin bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Öte taraftan formattan sonra olmadı. Formattan önce de böyleydi, şimdi de böyle. Yani bu sorunun sürücülerle alakası olduğunu da sanmıyorum. Sadece Chrome'da donanım hızlandırma açıkken olması şüpheliydi.

@Caner Uncu

Bu arada bahsettiğim video görüntü bozulmasının ekran görüntüsünü alabildim. İlk fotoğraf videonun normal görünümü. İlerletme çubuğuna fare götürünce anlık olarak olan düzelme ise ikinci fotoğraf.

1. foto

Farkı görebiliyor musun? Üstteki görüntü resmen bulanık. İşte grafik hızlandırmayı kapatınca görüntü alttaki gibi hep net oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…