YouTube'da video izlerken böyle yüksek parlak ile karanlık yerlerde kırmızılıklar oluyor. Sarı yazılara çok belli oluyor bir de kişilerin böyle karanlık taraflarında (burun deliği gibi).
Videolarda göstermeye çalıştım, alttaki çubukla oynadıkça yarım saniyeliğine düzelip bozuluyor. Chrome ve Opera'da oluyor. Edge ve Firefox'ta olmuyor.
Video 1:
(M harfine dikkat)
Video 2:
(Çağrı'nın kırmızı noktaları, alt çubukla oynayınca düzeliyor arada.)
Her iki videoda da alttaki çubuğa fareyi götürdükçe anlık düzeliyor. Videoda görünenin 4 katı daha belirgin gerçek görüntüsü.
Ara kabloyu değiştirdim, olmadı. Monitöre farklı bir laptop bağladığımda onda sorun yoktu. Laptopta da o kırmızılar görünmüyor. Sadece masaüstü bilgisayarımda böyle. Formattan önce de böyleydi, format sonrası da böyle. Sanki "sözde" video keyfini artıran bir özellik açık kalmış gibi.
Not: Laptop dahili GPU ile çalışıyor. NVIDIA yok içinde. Masaüstü, yani sorun olan bilgisayarda RTX 4060 var.
EDİT:
Sanırım sorunu buldum. Chrome grafik hızlandırma ile alakalı. Grafik hızlandırmayı kapatınca bu sorun ortadan kalkıyor ama bu sefer videolarda FPS düşüyor. Grafik hızlandırma açıkken;
Chrome://flags/
Adresine gidip aşağıdaki "Choose ANGLE Graphics backend" ayarını "D3D11 WARP" yapınca hem performanslı hem de bozulumsuz video oynatabiliyoruz. (Ufak bir FPS düşmesi yiyor gibi hissediyorum. Belki de psikolojiktir.)
Yani sorun, NVIDIA ile Chrome arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor sanırım.
Aynı sorun 5 yıl önce de var mış.