2011'de falan çok kullanıyordum şimdi yine baktım arayüz hala aynı. Sitenin direkt içinde 3-5 farklı reklam var. Yemin ederim ki şaşırmadım klasik Türkler yine olduğu yerde sayıp para kazanma derdine girmişler.
YouTube geçmişten beri bu piyasada lider ve artık tekel. Bu kadar başarılı bir platform Google batmadığı sürece olamaz. Milyonlarca video ve milyarlarca izleyiciye sahip.
Ben yıllardır AdGuard kullanıyorum. Ömür boyu lisansım var. Hiçbir problem yaşamadım. Reklam nedir bilmiyorum. Android de ReVanced var. webOS TV'me de özel YouTube kurdum. O şekilde.
YouTube geçmişten beri bu piyasada lider ve artık tekel. Bu kadar başarılı bir platform Google batmadığı sürece olamaz. Milyonlarca video ve milyarlarca izleyiciye sahip.
Ben çatır çutur reklamsız izliyorum. Hem tarayıcıya gömülü reklam engelleyicim var hem de uBlock Origin'im var. İkisi de YouTube'u araya alıyor, pastırma yapıyor.
YouTube bence parasını hak eden nadir platformlardan. Özellikle dizi film izlediğimiz platformların fiyatına göre gayet uygun. Ayrıca Music kısmı gayet tatmin edici. Hele ki öğrenciyseniz ve Papara ile alışveriş yapıyorsanız 25-30 TL arasında bir fiyata kullanabilirsiniz. Bırakın da adamlar bir yerden kazanç sağlasın. Hatta bir gerçek var ki YouTube ilk kez bu sene gelir elde etmiş (sadece duyum). Para ödeyip de paraya acımadığım tek platform.
YouTube üzerindeki videoları depolayacak veri merkezi Microsoft sunucularinda vardır bir tek. Microsoft'un da yine bir dünya devi olan Minecraft'ı para uğruna nasıl batirdigini çok iyi biliyoruz.
Rakip yok ki adam akıllı Youtube'a, tekel olması gayet normal. Reklamlar engellenir yine, uBlock Origin Lite bile optimal modda engelliyor Youtube reklamlarını. Twitch gibi olacak diyorlardı reklamlar bi' ara, öyle olursa farklı ama.