YubiKey ve donanım güvenlik anahtarları hakkındaki deneyimleriniz nelerdir?

Superuser do 24

Çalışkan
Makaleler
4
YubiKey kullananların gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.

Özellikle YubiKey 5 NFC ve YubiKey 5C NFC arasında kaldım. Kullanım amacım Proton Pass/Proton hesabı, GitHub, Google gibi hesaplarda FIDO2/passkey kullanmak; ileride Linux, SSH, GPG gibi taraflara da girebilirim.

Merak ettiğim konular:

• Günlük kullanımda gerçekten pratik mi, yoksa bir süre sonra uğraştırmaya başlıyor mu?
  • USB-A mı USB-C mi tercih ettiniz? Sonradan “keşke diğerini alsaydım” dediğiniz oldu mu?
  • USB-C modeli USB-A adaptörle kullanırken sorun yaşayan oldu mu?
  • NFC tarafı telefonlarda ne kadar sorunsuz çalışıyor?
  • Windows ve Linux’ta deneyiminiz nasıl?
  • Proton, GitHub, Google vb. servislerde herhangi bir uyumluluk problemi yaşadınız mı?
  • Anahtarı sürekli yanınızda taşımak rahatsız ediyor mu? Anahtarlıkta dayanıklılığı nasıl?
  • Anahtarı kaybetme ihtimaline karşı nasıl bir yedekleme düzeni kullanıyorsunuz? İki fiziksel anahtar almak sizce gerekli mi?
  • YubiKey 5 Series’in ekstra özelliklerini (TOTP, PIV, OpenPGP, SSH vb.) gerçekten kullanan var mı, yoksa çoğu kişi için Security Key serisi yeterli mi?
  • Uzun süredir kullananlar için: şimdi yeniden alacak olsanız hangi modeli alırdınız?
Özellikle birkaç ay/yıl kullanmış kişilerin artı-eksi yorumlarını duymak isterim. Teknik özelliklerden ziyade gerçek günlük kullanım deneyimi benim için daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…