3586

Uzman
Makaleler
33
Devamlı olarak telefon ile birlikte gelen 33W adaptör ile telefonu şarj edersem herhangi bir sorun olur mu? 33W yerine 10W ile şarj etmek telefon için daha mı iyi? İnternette her yer farklı bir şey söylediği için size sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben telefonun bataryasını ne kadar sağlıklı, yıpratmadan kullanmaya çalışsam da o batarya illa ki 2 sene sonra yamulmaya başlıyor. Daha önceden Xiaomi Mi 5S Plus kullanıyordum, ondan önce Zenfone 5. Hepsinde durum aynı. Şimdi Honor 90'a geçtim, onu da özenle kullanıyorum ama en geç 2 sene içinde yamulacak. O yüzden kasmayın, hızlı şarj edin derim. 66W desteği var bende de. Çatır çutur, acımayın hiç.

33W ile 10W arasinda akimsal olarak 100-200'leri goren telefonlar varken fark cok da yok aslinda. 10W da komik bir hiz, kalsin 33W'da kullanin. Cihazinizda varsa %80 sonrasi sarji yavaslatan ayari acin, hizli sarj acik takilin. Her turlu birkac yila gogsu daralmaya baslar bataryanin zaten. 33W o kadar da yipratmamali kaldi ki.

Ben telefonun bataryasını ne kadar sağlıklı, yıpratmadan kullanmaya çalışsam da o batarya illa ki 2 sene sonra yamulmaya başlıyor. Daha önceden Xiaomi Mi 5S Plus kullanıyordum, ondan önce Zenfone 5. Hepsinde durum aynı. Şimdi Honor 90'a geçtim, onu da özenle kullanıyorum ama en geç 2 sene içinde yamulacak. O yüzden kasmayın, hızlı şarj edin derim. 66W desteği var bende de. Çatır çutur, acımayın hiç.
Bende çok dikkat etmem zaten 33W normal zaten ama bazı yerlerde batarya ömrüne olumsuz etki yaptığını gördüğüm için birqz tereddütte kaldım cevap için teşekkürler.

Her turlu birkac yila gogsu daralmaya baslar bataryanin zaten.
Hocam 10 yıllık telefon var elimde şarjı 10 yıldır hep %30 ile %90 aralığında tutuldu, hala 1 günü çıkarıyor :D eğer çok dikkatli kullanılırsa gerçekten de batarya ömrü bayağı uzuyor.

Hocam 10 yıllık telefon var elimde

Eski telefonlar neden bilmiyorum daha iyiler o konuda. Galaxy Gio vardı bende de Android 2.3.6 o kadar eski düşünün. Yıllarca batarya sorunsuz kullanmışımdır.

Güncel cihazlar yamuluyor hemen, yani benim gözlemlediğim bu.

Belki de içerisinde bu kadar fonksiyon yok diyedir, bileşenler çok daha az yoruluyordur.

Güncel cihazlar yamuluyor hemen, yani benim gözlemlediğim bu.
Haklısınız hocam, 2016 daki telefonlar uzun ömürlü kaliteli iken şimdikiler 2 yıl sonra tırtlıyor. En basitinden 2014 model LG G4'ün fotoğraf performansı 2023 model Redmi Note 12 Pro'dan bile daha iyi.

Haklısınız hocam, 2016 daki telefonlar uzun ömürlü kaliteli iken şimdikiler 2 yıl sonra tırtlıyor. En basitinden 2014 model LG G4'ün fotoğraf performansı 2023 model Redmi Note 12 Pro'dan bile daha iyi.

Yani Apple bile çıkıp açık açık telefonları bilerek yavaşlattıklarını beyan ettiler, o konuda ne denir ki daha...

Benim de aynı takıntım var maalesef. 67W desteği olan telimi 18W ile şarj ediyorum. Biraz uzun sürüyor ama gece taktım mı sabaha kadar dolmuş oluyor.

Lityum-iyon bataryalar durdugu yerde dahi sicakliktan oturu hucreleri yipranan cinsten, kullanmasan dahi yipranacak maalesef kasmayin dedigin gibi, obur turlu cok paranoyak eder.