Şimdi dostlar hangisini alayım anlamadım o zaman 2 termal macunu da sipariş vereyim.

Yalnız Noctua'dan kastınız NT-H1'se o macun MX-4'le benzer seviyede. TF-8'se onlardan cok daha iyi. Noctua daha uzun ömürlüdür eyvallah ama TF-8 zaten 2 gram, en az 3 defa sürersin. Ben 1 gr macunu bile 2 defa sürdüm. Ayrica Thermalright macunlar da cok uzun ömürlü.

Yalnız Noctua'dan kastınız NT-H1'SE o macun MX-4'le benzer seviyede. TF-8'SE onlardan cok daha iyi. Noctua daha uzun ömürlüdür eyvallah ama TF-8 zaten 2 gram, en az 3 defa sürersin. Ben 1 gr macunu bile 2 defa sürdüm. Ayrica Thermalright macunlar da cok uzun ömürlü.

TF8 olanı sipariş veriyorum.

Hayırlı olsun, doğru tercih.

1000239460.webp

Yalnız Noctua'dan kastınız NT-H1'se o macun MX-4'le benzer seviyede. TF-8'se onlardan cok daha iyi. Noctua daha uzun ömürlüdür eyvallah ama TF-8 zaten 2 gram, en az 3 defa sürersin. Ben 1 gr macunu bile 2 defa sürdüm. Ayrica Thermalright macunlar da cok uzun ömürlü.
H1 ile MX4 nasıl aynı seviyede gözünü seveyim. :D

H1 ile MX4 nasıl aynı seviyede gözünü seveyim. :D

Hocam, iletkenlik seviyesi açısından oyle. Noctua'nın premium kalitesine lafım yok ama Thermalright artık F/P olma açısından Noctua ürünlerine kafa tutuyor. Bence TF-8'e sans vermek gerek. Daha once 9800X3D sisteme stoklarda varken TF-9 alıp sürdüm, gerçekten Hydronaut aldığıma pişman oldum...

Hocam, iletkenlik seviyesi açısından oyle. Noctua'nın premium kalitesine lafım yok ama Thermalright artık F/P olma açısından Noctua ürünlerine kafa tutuyor. Bence TF-8'e sans vermek gerek. Daha once 9800X3D sisteme stoklarda varken TF-9 alıp sürdüm, gerçekten Hydronaut aldığıma pişman oldum...
İletkenlik değerini kim ölçüyor? Kağıdında yazıyor sadece onlara takılmayın.

Hydronaut öneririm kesinlikle. Pump out riski yok, değerleri cok iyi. i9-12900K 5.3GHz OC'li sekilde kullanıyorum.

Fiyati ne yazık ki uçmuş. Thermalright TF-9 bakabilirsin diyecektim stokta kalmamış. Bildiğimiz TF-7 uygun olur lakin sürmesi biraz zor. Spatulayla iyice yaymak gerekli.
Pump out riski olmayan termal ''macun'' yok.

İletkenlik seviyesi hiçbir şey ifade etmiyor. Dandirik bilgisayarcı macunu tarzı şeylerin üstüne 10w/mk yazıp geçildiğini çok gördüm.

Masaüstü işlemcilerde pump out olmaz. Laptoptan bahsettiğinizi düşünüyorum (?) pump out riskini kastederken.

Daha üst en üst model bir termal macun önerisi yapabilir misin ücreti önemli değil.
Soğutucunuz nedir acaba? Soğutucunuz yeterli bir şey olduktan sonra 5800x3D'ye MX-6'da sürseniz oldukça iyi performans verecektir zaten ama TF8 almak daha mantıklı ona lafım yok.

Son düzenleme: