Arkadaşlar dün Anker Soundcore Q30 modelini aldım, bilgisayarda ve telefonda kullanıyorum. Bilgisayarda Dolby'e para vermiştim zaten onla EQ ayarı çektim ve telefonda uygulamasıyla bile alamadığım alakasız yüksek bir bass veriyor kulağım sallanıyor o derece son seste, müzik konusunda bayağı bağımlı gibi bir şeyim garip bi' insanım bazen böyle son sese alıp kendi kendime dans falan ediyorum da, bunları yaparken şeyi düşündüm. Bu kadar yüksek bass vuran ve bu kadar yüksek bir ses seviyesinde kullanmak kulaklığın kendisine zarar verir mi? (Kulaklarım hakkında bir şey söylemeyin, onlara zarar verdiğini ben de biliyorum.)
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Yarım saattir kulağıma zarar verir mi diye okuyormuşum. Kulaklık ona göre dayanıklıdır. Sorun teşkil etmez.
Sürekli dinlemek kulağına doğrudan zarar vermez ama oldukça yorar bu da zamanla hasar verir. Olabildiğince orta seviyelerde kullanmaya çalış. Yüksek sesle de dinleyebilirsin ama sürekli değil.
Öyle hocam zaten, siz de kulağım hakkında düşünmüşsünüz fakat dediğim gibi bazen dans molası veriyorum çok fazla açıyorum o zamanlarda. Onun dışında çok da yüksekte istesem de kullanamıyorum zaten. Sadece bu kulaklığı bozar mı onu merak ediyordum, kulağımı bozacağını biliyorum zaten.Sürekli dinlemek kulağına doğrudan zarar vermez ama oldukça yorar bu da zamanla hasar verir. Olabildiğince orta seviyelerde kullanmaya çalış. Yüksek sesle de dinleyebilirsin ama sürekli değil.
Ben de öyle kullanmaya başladım hocam, Q30'a bi EQ ayarı çekince direkt hoparlör oluyomuş zaten.Bir şey olmaz ben hoparlör olarak kullanıyorum benim Nova 1'i![]()
Öyle hocam zaten, siz de kulağım hakkında düşünmüşsünüz fakat dediğim gibi bazen dans molası veriyorum çok fazla açıyorum o zamanlarda. Onun dışında çok da yüksekte istesem de kullanamıyorum zaten. Sadece bu kulaklığı bozar mı onu merak ediyordum, kulağımı bozacağını biliyorum zaten.
Ben de öyle kullanmaya başladım hocam, Q30'a bir EQ ayarı çekince direkt hoparlör oluyormuş zaten.
Arada sırada dinlersen bir şey olmaz herhalde.
Bazı giriş segment ve orta segment telefonlar hiç kulaklıkları besleyemiyor bile, kulaklıktan ses çıkmıyorArkadaşlar dün Anker Soundcore Q30 modelini aldım, bilgisayarda ve telefonda kullanıyorum. Bilgisayarda Dolby'e para vermiştim zaten onla EQ ayarı çektim ve telefonda uygulamasıyla bile alamadığım alakasız yüksek bir bass veriyor kulağım sallanıyor o derece son seste, müzik konusunda bayağı bağımlı gibi bir şeyim garip bi' insanım bazen böyle son sese alıp kendi kendime dans falan ediyorum da, bunları yaparken şeyi düşündüm. Bu kadar yüksek bass vuran ve bu kadar yüksek bir ses seviyesinde kullanmak kulaklığın kendisine zarar verir mi? (Kulaklarım hakkında bir şey söylemeyin, onlara zarar verdiğini ben de biliyorum.)
Evet hocam evet farklı telefonlarda öyle oldu, benim iPhone SE'de yine dehşet ses veriyor da, bilgisayardaki Dolby işi o kadar öteye taşıyor ki işi. Mükemmel bir şey zaten bu, bu kulaklığı alana kadar çekmecede duran bir çakma airpods kullanmak zorundaydım, onu bile adam ediyordu.Bazı giriş segment ve orta segment telefonlar hiç kulaklıkları besleyemiyor bile, kulaklıktan ses çıkmıyorayrıca sürekli son ses dinlemek belli bir süre sonra kulaklığın dışarıya daha fazla ses vermesine sebep oluyormuş.
Öyle hocam zaten, siz de kulağım hakkında düşünmüşsünüz fakat dediğim gibi bazen dans molası veriyorum çok fazla açıyorum o zamanlarda. Onun dışında çok da yüksekte istesem de kullanamıyorum zaten. Sadece bu kulaklığı bozar mı onu merak ediyordum, kulağımı bozacağını biliyorum zaten.
Ben de öyle kullanmaya başladım hocam, Q30'a bir EQ ayarı çekince direkt hoparlör oluyormuş zaten.
Ona göre dizayn etmişlerdir hocam ama tehlikeye atmaya gerek yok. Sürekli yüksek sesle bozulma ihtimali vardır bence.