Ben süt ile kaynatıp biraz muz ile süslüyorum. Çok az bal gezdirebilirsin eğer benim gibi aşırı yeme gibi bir durumun yoksa.

Bazen de omlette kullanıyorum yumurta, kaşar peyniri ve yulaf biraz da zeytinyağı ya da tereyağı tercihe bağlı. Farklı peynir türlerini de deneyebilirsin omletlerinde.

Diyet yapıyorsanız fıstık ya tüketilmemeli ya da çok çok az alınmalı, kalorisi çok yüksek bir de Omega 6 yağ asitleri çok yoğun. İltihabı arttırır.

Omlette yumurtayi cirparken yulafi icerisine koyup sonra yumurtayi tavaya mi dokuyorsunuz? Merak ettim bu tarifi.

Omlette yumurtayi cirparken yulafi icerisine koyup sonra yumurtayi tavaya mi dokuyorsunuz? Merak ettim bu tarifi.

Yumurtaları kasede çırparken yulafı içerisine ekliyorum. Eğer vaktin varsa biraz o şekilde bekletirsen yulaflar yumurtayı biraz çekip yumuşuyor sonra direkt tavaya döküp arkalı önlü pişiriyorum.

Hatta içine sevdiğin baharatları (pul biber, karabiber vs.) Bu aşamada ekleyebilirsin. İsteğe bağlı tabii ki. Chia tohumu veya keten tohumu da kullanılabilir. Çok güzel sağlıklı yağlar içerir. Omega 3 deposu :) Ben genelde yoğurda kullanıyorum tohumlarımı ya da meyve tabağı bowl hazırlarken.