Yumuşak içim viski önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lotr Manyağı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    önerisi
Makaleler
2
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Selamlar ahali.

Naçizane sürekli olmamakla beraber tamamen keyfi zamanlarımda birkaç duble içen amatör bir içiciyim. Biraz viski damağımı genişletmek istiyorum. Chivas dışında içmedim şimdiye kadar ancak öyle sarhoş olmayı veya sert ve ağır deneyimler yaşamayı da istemiyorum. Mümkünse boğazdan inerken en az yakan, damakta acımsı değil de aromatik tatların vurabileceği bir his bırakan önerilere açığım. Listemi biraz daralttım, farklı öneriler de yapılabilir elbette. Ayrıca yanında eşlikçi olarak da ne önerdiğinizi yazabilirsiniz.

Yumuşak içim olduğunu araştırmalarım sonucundan bulduğum basit ve bir o kadar da klasik olan listem şu şekilde;

• Chivas 12
  • Red Label
  • Jameson
  • Jack Daniels

Glenlivet.

Şekilde ve soda eşliğinde Johnnie Walker Black Label önerimdir. Yancı olarak klasik tuzlu çerezleri ve aromatik puroları tercih edebilirsiniz. Onun dışında ABD'de 20-25 sene çalışmış roman bir misafirimin jack Daniels ve kolayı karıştırıp içtiğini görmüştüm. Araştırdığımda özellikle et yemekleri ile çok tüketildiğini ve cidden denemeye değer olduğunu okumuştum. Aynı şekil size de tavsiye edebilirim.

Nokta atışı olmuş hocam. Scotch viski candır.

Black Label, Red Label'a göre daha ağır değil mi?

Glenlivet/Ballantines veya Cardhu Gold öneririm.

Black Label, Red Label'a göre daha ağır değil mi?
Black Label daha ağır fakat daha sert değil hocam. Red Label'e göre bence içimi daha keyifli bir içki. Sek sert gelirse de alışana kadar 1 ölçek BL 2 ölçek soda şeklinde tuketebilirsiniz.

Black Label daha ağır fakat daha sert değil hocam. Red Label'e göre bence içimi daha keyifli bir içki. Sek sert gelirse de alışana kadar 1 ölçek BL 2 ölçek soda şeklinde tuketebilirsiniz.
Sodadan ziyade kola veya enerji içeceği ile daha iyi yumuşuyor, biraz daha az asidik olduğu için de daha rahat içimi oluyor.

Sodadan ziyade kola veya enerji içeceği ile daha iyi yumuşuyor, biraz daha az asidik olduğu için de daha rahat içimi oluyor.
Kola ve enerji içeceği ile kesinlikle daha yumusuyor. Hem şekerden hem dediğin gibi asitten ama kaliteli ve tuzlu içkilerde değil de daha çok tekel ickilerinde kullanmak daha mantıklı. Soda yumuşatırken viskinin içimini o kadar hafifletmiyor, öbürlerinde şeker olduğu için bence biraz içimi ve tadı bozuyor.

Ucuz viski diye bir şeyde kalmadı, biz limon kolonyası tadında istanblue'dan devam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Glenlivet 35'liğini bulamadım internette. 70'lik zaten bana çok. Ballantines ucuz gibi ama onu da duymadım. @SF26 Nedense ben Jameson'a yükseğim ama siz de ona yorum yapmadınız.

Bulabilir misiniz bilmiyorum ama Singleton of Dufftown güzel bir viski. Onun dışında Johnnie Walker Blue Label öneririm ancak biraz tuzlu olabilir, onu baştan belirteyim. İçme imkanı olan herkese bu viskileri tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…