Bu ekran kartının fiyatı 250 USD ve mevcut kurla yaklaşık 10.000 TL’ye denk geliyor. Türkiye'de her zamanki gibi kâr payı eklenerek satılacaktır ancak en fazla 3.000 TL eklenebilir. Henüz Türkiye’ye gelmemiş bir model. Şimdiden belirtmek istiyorum: bu kartın ederi en fazla 13.000 TL’dir, 1 kuruş fazlasını ödemeyin. Malum bir site, bu kartı 380 USD’ye satmaya başlamış bile.
Detaylar
Kim cevapladı?İtachi Uchiha
Yetkin
Bunun KDV, ÖTV + vergileri vardır bence. Siz o fiyatı 16-18K yapın.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Hangi kartın hocam? Ben mi göremiyorum?
Serbest piyasa olduğu sürece isterse adam 90k yapar. Buna karışamayız, bu konuda satıcıların vicdan sahibi olması gerekiyor. Yapacak bir şey yok.
Ayrıca dolar kuru sadece satarken değil, kartları ülkeye getirirken de fark yaratıyor. Gümrük vergisiydi, KDV, ÖTV dükkan kirası dedikçe 16 17 seviyesine rahatlıkla gelir.
Serbest piyasa olduğu sürece isterse adam 90k yapar. Buna karışamayız, bu konuda satıcıların vicdan sahibi olması gerekiyor. Yapacak bir şey yok.
Ayrıca dolar kuru sadece satarken değil, kartları ülkeye getirirken de fark yaratıyor. Gümrük vergisiydi, KDV, ÖTV dükkan kirası dedikçe 16 17 seviyesine rahatlıkla gelir.
Bu ekran kartının fiyatı 250 USD ve mevcut kurla yaklaşık 10.000 TL'ye denk geliyor. Türkiye'de her zamanki gibi kâr payı eklenerek satılacaktır ancak en fazla 3.000 TL eklenebilir. Henüz Türkiye'ye gelmemiş bir model. Şimdiden belirtmek istiyorum: Bu kartın ederi en fazla 13.000 TL'dir, 1 kuruş fazlasını ödemeyin. Malum bir site, bu kartı 380 USD'ye satmaya başlamış bile.
Serbest piyasa!
O nedenle gayet normal.
SERGENSSS
Uzman
Hocam siz ve biz bu konu hakkında ne kadar konuşsak boş, serbest piyasa diye bir şey var adam isterse 250 dolarlık ürünü Türkiye'de 200 bin TL'ye satar alan olduktan sonra X yerdeki fiyatı şöyle böyle demek faydasız. Bu konuştuğumuz konu ekonomi 101, arz talep meselesi.
Avrupa'nın en büyük müzik mağazalarından birisi olan Thomann'da aradığım gitar 390 dolar. Türkiye'de KDV hariç 650 dolar. Aradaki fark satan kişinin cebine giren miktar maalesef.
Mesela, sanki Avrupa'da Amerika'daki pazarlar serbest piyasa değil, oralarda ithal ürünler satılmıyor. Bize gelince abi serbest piyasa. Denetim olursa haksız havadan kazanç olmaz hiçbir şey yapmadan kim 250 dolar tek üründen kazanıyor gerçekten rezillik.
Intel arc b580 249 dolar ama 11.700 TL'ye bulunabiliyor.Mesela, sanki Avrupa'da Amerika'daki pazarlar serbest piyasa değil, oralarda ithal ürünler satılmıyor. Bize gelince abi serbest piyasa. Denetim olursa haksız havadan kazanç olmaz hiçbir şey yapmadan kim 250 dolar tek üründen kazanıyor gerçekten rezillik.