• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yurt dışı için fiziksel SIM mi, e-SIM hizmeti mi yoksa hattı yurt dışına açmak mı mantıklı?

kocmuat

Uzman
Merhaba,

Yakın zamanda yurt dışına çıkacağım ve bu konuda bir bilgi almak istiyorum. Yerel SIM kart almak mı, yoksa e-SIM hizmetlerinden IO, Airalo, Holafly gibi platformları kullanmak mı daha mantıklı?

Bazı yerlerde "bu çok yavaş", "şunu kullandım, bu daha hızlı", "bunda WhatsApp araması yok ama bunda var", "başta 2 dolar diyor ama sonra ekstra ücret çıkarıyor" gibi yorumlar gördüm. İsim verilmeden yapılan bu yorumlar kafa karıştırıcı oluyor.

Bu nedenle en mantıklı olan hangisidir:
  • Gittiğim ülkeden fiziksel SIM kart almak mı?
  • Türkiye’deki hattı yurt dışı kullanımına açmak mı?
  • Yoksa e-SIM platformlarından birini tercih etmek mi?

Tatil planım sadece 5 gün sürecek. Bilgili biri varsa görüşlerini paylaşırsanız memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
E SIM platformu kaliteliyse en kolayı o. Gittiğin ülkede yapacağın ilk iş fiziksel SIM almak olacak çünkü. E SIM IO vs var deneyimleyenin yorumu daha iyi olur.

Türkiye'deki hattan yurt dışı paketi almak çok mantıksız çünkü çok pahalı. Ayrıca yurt dışı bulunduğun sürece sakın kendi Türkiye'deki hattı açma.

Kolaylık açısından şu anda kullanmış olduğun mevcut tarifeni belirli bir ücret karşılığı direkt yurt dışında da kullanabiliyorsun. Kullandığın markanın uygulamasından bunu açıp onay vermen gerekiyor fiyatı da gözükecektir. Ben çıktığım dönemde bu şekilde yapmıştım o zamanlar uygun ve basit oluyordu ama şu anki fiyatları bilmiyorum. Kendin karşılaştırıp karar verirsin.

Mevzu eğer tek ülkeyse; yerel SIM kart her zaman daha avantajlı, birkaç ülke dolanacaksanız e-SIM daha pratik ve paketler konusunda daha geniş bir yelpazeye sahip. Yurt içi hattın, yurt dışında kullanımı ise uygun değil.

Emin olduğum tek bir şey varsa o da hattı yurt dışına açmanın inanılmaz bir kazık olduğu. Sınırı geçtiğin an o dehşet ücreti yansıtıyorlar.

E-Sim en mantıklısı.

Nasıl uygun değil? Anlamadım demek istediğinizi.

Nasıl uygun değil? Anlamadım demek istediğinizi.

Maliyet bakımından. Siz yurtdışı için günlük en azından ₺400 ödüyorsunuzdur o paraya yurtdışında direkt 100 GB interneti olan hatta diğer EU ülkelerinde kullanabileceğiniz hatlar satın alabiliyorsunuz.

Başlığa cevap vermem gerekirse kesinlikle e-sim kullanın. Fiziksel sim için ek para ödemenin bir manası yok. Ben mevcut hattımı bile e-sim olarak kullanıyorum.

Ya yanlış okudunuz ya da anlatamadım. Ucuz diye bir ibare kullanmadım şu anki zaman için. Benim gittiğim dönemdeki deneyimimi paylaştım fikir olması için. Fiyat olarak avantajlı olan seçilmeli tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…