elrexy

Uzman
4 bine sadece arka cam kırık yurt dışı iPhone 11 buldum. IMEI konusunu nasıl hallederim yanina ikinci bir iPhone almak harici?

Belirli yolları var, bir tanıdığım yapıyordu. Ama riskli ve çok zahmetli olduğunu, uzmanı olmayan biri yapmazsa cihazı sıkıntıya sokabileceğini söylemişti.

IMEI bilgisi androidde yazılabilir çiplerde tutuluyor ama apple'da modem çipi kriptografik imzalarla kontrol ediliyor yani yazılımsal yolu pratikte imkansız'a yakın, tabi teoride mümkün olmalı, yazılımsal olarak her şey mümkün fakat düşündüğüm zaman ve internette araştırdığım zaman bulamadım IMEI bilgisi doğrudan Modem çipinden iletiliyor.

Donanımsal yollar olabilir o konuda pek bilgi sahibi değilim.

4 bine sadece arka cam kırık yurt dışı iPhone 11 buldum. IMEI konusunu nasıl hallederim yanina ikinci bir iPhone almak harici?
Artık iphone telefonlarında bi sene içerisinde 4 ay kullanım hakkın oluyor yeni kanunlar yüzünden. Kardeşimin 14 pro max cihazını 4 ay daha kendi imkanlarımla ücretsiz bi şekilde uzattım. Yani totalde 8 ay açık 4 ay kapalı şekilde kullanılabiliyor. Cihazı alacağın kişiyle irtibata geçip çift sim mi tek sim mi diye sorman lazım. Eğer çift sim ise ve alacaksan sana yardımcı olurum.