synoMM
Uzman
IMEI kayıtlı iPhone 12'mi satıp kayıtsız 13 veya 14 Pro Max'ten birini alacağım galiba, 2. el. Cihaza harcadığım paraya göre aldığım gibi pilini değiştirip öyle de kullanabilirim, ihtimaller arasında. Arada kaldım. Normalde 14'e yakınım ancak 13'ü alıp pilini değiştirip kullansam o da mantıklı bir seçim olur gibi. 13 24 bin civarı, 14 28.5 bin. Pilini değiştirsem de 14'ünki 6, 13'ünki 5 bin TL. Ne yapayım sizce, yurt dışı alayım mı? 13 Pro Max'te yeşil ekran sorunu var mış, 14 Pro Max'te de pil sağlığının hızlı düşme sorunu sanırım. Siz bu cihazlarda bu kronik sorunlarla karşılaştınız mı veya karşılaşana tanık oldunuz mu? Bu sene için kullanım süresinin erken bitmesi çok büyük problem değil yaz sonu yurt dışına çıkacağım zaten, seneye 2. ay falan geleceğim geri. 2. telefon masrafını şu an düşünmeye gerek yok ondan bütçeyi biraz esnetebiliyorum. Bir de okulu 2 dönem okuyup 1 dönem yurt dışına staja çıkma durumum var zaten, o yüzden aşırı aşırı bir baş ağrısı olmaz diye düşünüyorum. Ama, bu yurt dışı cihazlar Türkiye'de FPPRO gibi servislerden yararlanabiliyor mu bilmiyorum, bilginiz var mı? Orijinal servis pili taktırmayı düşünüyorum.