Yer
Trabzon
İyi sosyaller arkadaşlar, yakın zamanda iPhone 17 almayı düşünüyordum. Arkadaşımla bu konuda konuşurken kendisi bana gel beraber yurt dışı alalım ortaklaşa açtıralım dedi. Nasıl olacakmış o dediğimde kişi üzerine 2 telefon alınabiliyor dedi (2 numarada benim üstüme ya da onun üstüne olmalı vs. inceliklerini anlattı). Anladığım kadarı ile 2 SIM olduğundan 1'inin kaydını o diğerininkini ise ben alacağım. Gürcistan üzerinden telefon vergi iadesi ile 58.000 TL civarına geliyor. Kayıt ile beraber 80.000 TL oluyor (kaydı 2'ye böldüğümde). Burada düz 17'ye 75-80.000 TL vereceğime böyle bir şey yapmak daha mantıklı geldi bana. Ancak bahsettiğim işlemler ile bu fiyata 17 Pro alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar zahmete girdikten sonra bir de kayıt ettirmek saçma bence. Yanına ikincil bir iPhone 7 falan alın, SIM'ı ona takın kullanın. İki cihaz da aynı Apple ve FaceTime'a bağlı olunca aramaları SIM takılı olmayan cihazda da alabiliyorsunuz.

Ben o şekilde yapmazdım. Sistemde tek cihaz olarak gözüküp 2 iPhone olması sıkıntı çıkartabilir. Diğer simler çalışmayacaktır. Bilemiyorum bazı problemler çıkartabilir. Satarken de problem olur.

Hocam ben sizin yerinizde olsam Yurtdışı 17 Pro yerine Yurtdışı 17 almayı yeğlerim. 17 modelinin ana model dışında çok çalışılmış olduğunu açıkçası pek düşünmüyorum. Ha kayıtla ne kadar olur orasını da tam bilmiyorum ama donanım tarafında aman aman yükselme yok gibi. (Dediğiniz sistemi de pek çözemedim)

İkos K7 diye bir cihaz var, o cihaz mobil bağlantıları yapabiliyor ancak 4G diye biliyorum. 5G modelini bulursanız alın bence, cihazı hep yanınızda taşımanız gerekiyor.

O kadar zahmete girdikten sonra bir de kayıt ettirmek saçma bence. Yanına ikincil bir iPhone 7 falan alın, SIM'ı ona takın kullanın. İki cihaz da aynı Apple ve FaceTime'a bağlı olunca aramaları SIM takılı olmayan cihazda da alabiliyorsunuz.

Hocam ama 2 telefonu da kapalı süresinde yanımda taşımam gerekiyor değil mi?

Ben o şekilde yapmazdım. Sistemde tek cihaz olarak gözüküp 2 iPhone olması sıkıntı çıkartabilir. Diğer simler çalışmayacaktır. Bilemiyorum bazı problemler çıkartabilir. Satarken de problem olur.

Aynı tip 2 cihaz kayıt edilebiliyor diye biliyorum hocam. Tabii konu hakkında detaylı bilgim yok ama çevremde birkaç kişinin böyle bir şey yaptığını hatırlıyorum.

Hocam ben sizin yerinizde olsam yurt dışı 17 Pro yerine yurt dışı 17 almayı yeğlerim. 17 modelinin ana model dışında çok çalışılmış olduğunu açıkçası pek düşünmüyorum. Ha kayıtla ne kadar olur orasını da tam bilmiyorum ama donanım tarafında aman aman yükselme yok gibi. (Dediğiniz sistemi de pek çözemedim)

Evet aralarında işlemci ve optik Zoom harici çok büyük farklar yok ama 17 kayıtlı daha pahalıya geliyor ben burada düz ile Pro modeli aynı ücrete geldiği için tercih ettim.

Hocam ama 2 telefonu da kapalı süresinde yanımda taşımam gerekiyor değil mi?

Aynı tip 2 cihaz kayıt edilebiliyor diye biliyorum hocam. Tabii konu hakkında detaylı bilgim yok ama çevremde birkaç kişinin böyle bir şey yaptığını hatırlıyorum.

Çok sakat iş gibi görünüyor. Belki oluyordur ama sıkıntılı.

İkos K7 diye bir cihaz var, o cihaz mobil bağlantıları yapabiliyor ancak 4G diye biliyorum. 5G modelini bulursanız alın bence, cihazı hep yanınızda taşımanız gerekiyor.

Onun la uğraşamam hocam ya gördüm o cihazı.

Çok sakat iş gibi görünüyor. Belki oluyordur ama sıkıntılı.

BTK telefonu kayıt ettirirken 2 IMEI girme hakkı veriyor. Eğer onun GSM'ini üstüme alırsam 1'ine benimkini diğerine onunkini girebiliyorum. Bildiğim kadarı ile.