İyi sosyaller arkadaşlar, yakın zamanda iPhone 17 almayı düşünüyordum. Arkadaşımla bu konuda konuşurken kendisi bana gel beraber yurt dışı alalım ortaklaşa açtıralım dedi. Nasıl olacakmış o dediğimde kişi üzerine 2 telefon alınabiliyor dedi (2 numarada benim üstüme ya da onun üstüne olmalı vs. inceliklerini anlattı). Anladığım kadarı ile 2 SIM olduğundan 1'inin kaydını o diğerininkini ise ben alacağım. Gürcistan üzerinden telefon vergi iadesi ile 58.000 TL civarına geliyor. Kayıt ile beraber 80.000 TL oluyor (kaydı 2'ye böldüğümde). Burada düz 17'ye 75-80.000 TL vereceğime böyle bir şey yapmak daha mantıklı geldi bana. Ancak bahsettiğim işlemler ile bu fiyata 17 Pro alınır mı?
Kasası sıkıntılı. Ancak yanında iki cihaz ile kullanırsan kayıt ettirmeden o zaman mantıklı. Ama böyle mantıksız.

Kasası sıkıntılı. Ancak yanında iki cihaz ile kullanırsan kayıt ettirmeden o zaman mantıklı. Ama böyle mantıksız.

Kasası ile alakalı araştırmaları yaptım ama birçoğu asılsız diye okudum ne kadar doğru ne kadar yanlış bende bilmiyorum vallahi. 2 cihaz kullanırım problem yok. Sadece şunu merak ediyorum kalan son 4 ayda 2. cihazı yanımda taşımak zorunda mıyım? Yoksa simi ona takıp diğerini kullanmaya devam edebilir miyim arkadaşın dediği gibi gerekli bağlantılarını yaptığımda aramalar 17 Pro'ya düşer mi? Dediğim gibi 2 cihaz taşımaya çok sıcak bakmıyorum.

@Yasin Alemdağ, ilk yurt disi telefon kullandigimda ben de dediginiz gibi sanmistim ve dusununce mantikliydi. Ama IMEI uzerinden sayac baslatiliyormus maalesef.

Bu arada iki telefonla gezmek abartildigi kadar rahatsiz edici gelmiyor bana. Eski bir telefon tasiyorum yanimda. Internet paylasimi acik oldugu surece ana telefonumdan devam. Asil sorun garanti kismi, bence bunu dusunun. Telefonun basina bir sey gelmeyeceginin garantisini veremez kimse. Bir daha da yurt disi almam dedirten etkendir benim icin.

Bu arada iki telefonla gezmek abartildigi kadar rahatsiz edici gelmiyor bana. Eski bir telefon tasiyorum yanimda. Internet paylasimi acik oldugu surece ana telefonumdan devam. Asil sorun garanti kısmı, bence bunu dusunun. Telefonun basina bir şey gelmeyeceginin garantisini veremez kimse. Bir daha da yurt disi almam dedirten etkendir benim icin.

Açıkçası elektronik eşyalarımı çok temiz kullanan birisiyim. Ya yurt dışı 17 Pro alacağım ya da Türkiye'de düz 17 alacağım. 2 telefon taşımak bana göre değil diye düşünüyorum. Evden çıkarken unutmalar vs başıma gelecekleri ufak bir hayal ettim :D.

@Violett 2. telefonu evde Wi-Fi ile baş başa bırakıp diğer telefonu alıp gitsem yine de kullanabilir miyim? Arama yönlendirmesi vs çalışır mı aynı ağa bağlı olmak zorundalar mı?