Bütçe
60.000 TL

JakieS

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Bir telefoncudan yurt dışı iPhone 17 Pro almayı düşünüyorum. Ancak yurt dışı cihazlar konusunda kafam biraz karıştı, tecrübesi olanların görüşlerini almak istiyorum.

Araştırdığım kadarıyla satıcılar cihazları genel olarak 3 gruba ayırıyor:

• Kapsam dışı / garantisi bitmiş cihazlar: 58.000 TL
  • Garantisi başlamış ve devam eden cihazlar: 61.000 TL
  • "No Active" (garantisi hiç başlamamış) cihazlar: 64.000 TL
Ben ilk başta 58.000 TL olan kapsam dışı cihazı düşünüyordum. Satıcıya garantinin nasıl bitmiş olabileceğini sorduğumda, cihazların aslında sıfır olduğunu, prim almak vb. sebeplerle kutu açılıp kurulum ekranında Wi‑Fi bağlantısına kadar gelinerek aktivasyon yapıldığını ve bu nedenle garantinin başlamış göründüğünü söyledi.

Ancak cihaz bu süreçte açılmış olduğu için aklıma bazı soru işaretleri takıldı. Örneğin bu aşamada cihazın kullanılmış olma, parça değişimi görme veya başka bir işlemden geçmiş olma ihtimali var mıdır?

Diğer taraftan satıcı, "No Active" olarak geçen cihazların hiç aktive edilmediğini ve telefonu ne zaman ilk kez ben açarsam garantinin o zaman başlayacağını söylüyor.

Bu konuda daha önce yurt dışı iPhone almış veya benzer bir süreç yaşamış kişilerden tavsiye almak isterim.

Siz olsanız bu üç seçenekten hangisini tercih ederdiniz? Özellikle 58.000 TL'lik kapsam dışı cihaz mantıklı mı, yoksa aradaki farkı verip No Active cihaz almak mı daha güvenli olur?

Teşekkürler.

Hiçbir şekilde yurt dışı cihaz alınmaz artık, bir de iPhone'sa. Ben de ikinci el telefon aldım, Android tabii. Android'de yazılım atılıyor falan filan, tabii Samsung'larda daha zorlaştırmışlar ve uğraştırmalıydı, bu yüzden almadım. Tablet gibi kullanacaksanız belki olabilir.

Ancak cihaz bu süreçte açılmış olduğu için aklıma bazı soru işaretleri takıldı. Örneğin bu aşamada cihazın kullanılmış olma, parça değişimi görme veya başka bir işlemden geçmiş olma ihtimali var mıdır?
İkinci elden bile sıkıntılı bu yurt dışı öyle diyeyim, telefoncudan alıyorum diyorsunuz, olma ihtimali var. Telefon elinizde bile kalabilir.

merhaba arkadaşlar,

Bir telefoncudan yurt dışı iPhone 17 Pro almayı düşünüyorum. Ancak yurt dışı cihazlar konusunda kafam biraz karıştı, tecrübesi olanların görüşlerini almak istiyorum.

Araştırdığım kadarıyla satıcılar cihazları genel olarak 3 gruba ayırıyor:

• kapsam dışı / garantisi bitmiş cihazlar: 58.000 TL.
  • garantisi başlamış ve devam eden cihazlar: 61.000 TL.
  • "no active" (garantisi hiç başlamamış) cihazlar: 64.000 TL.
Ben ilk başta 58.000 TL olan kapsam dışı cihazı düşünüyordum. Satıcıya garantinin nasıl bitmiş olabileceğini sorduğumda, cihazların aslında sıfır olduğunu, prim almak vb. sebeplerle kutu açılıp kurulum ekranında wi‑fi bağlantısına kadar gelinerek aktivasyon yapıldığını ve bu nedenle garantinin başlamış göründüğünü söyledi.

Diğer taraftan satıcı, "no active" olarak geçen cihazların hiç aktive edilmediğini ve telefonu ne zaman ilk kez ben açarsam garantinin o zaman başlayacağını söylüyor.

Bu konuda daha önce yurt dışı iPhone almış veya benzer bir süreç yaşamış kişilerden tavsiye almak isterim.

Siz olsanız bu üç seçenekten hangisini tercih ederdiniz? Özellikle 58.000 TL'lik kapsam dışı cihaz mantıklı mı, yoksa aradaki farkı verip no active cihaz almak mı daha güvenli olur?

Teşekkürler.

Apple Türkiye yurt dışı cihazların garantisi olsa bile işlem yapmıyor sanırım. Yani garanti sadece yurt dışında işliyordur eğer öyleyse.
Telefoncuların no active dediği mevzu muhtemelen kutusu hiç açılmamış sıfır cihazdır. O en güvenilir olanıdır. Neden dersen içinin açılma ihtimali yoktur sorun çıkmaz vs.
ben olsam no active alırdım.

Hiçbir şekilde yurt dışı cihaz alınmaz artık, bir de iPhone'sa. Ben de ikinci el telefon aldım, Android tabii. Android'de yazılım atılıyor falan filan, tabii Samsung'larda daha zorlaştırmışlar ve uğraştırmalıydı, bu yüzden almadım. Tablet gibi kullanacaksanız belki olabilir.

Apple'da ekosistem sayesinde kullanım daha kolay bana kalırsa.

Merhaba ben yurt dışı iPhone Air kullanıyorum öncelikle şunu söylemeliyim eğer Türkiye'de yaşıyorsanız yurt dışı iPhoneların hiçbiri hiçbir şekilde garantiden faydalanamıyor gürgençler IMEI kayıtları yapılmadığı sürece hiçbir şekilde Garanti'den faydalanamayacağımı söyledi uzun lafın kısası yurt dışı olan hiçbir telefonun Türkiye'de garantisinin bir geçerliliği yok ama yurt dışında yaşıyorsanız işler değişir onun dışında şunu söylemeliyim ki 17 proların fiyatları yurt dışı olarak da çok pahalı bence ben Air'ı sıfır kapalı kutu 40.000'e aldım bence 17 Pro yerine düz 17 veya Air'i değerlendirin çünkü fiyatına göre gerçekten verimli olmadığını düşünüyorum.

Kutu açılma mevzusuna gelirsek yurt dışından Türkiye'ye cihazlar sokulurken eğer kaçak yollarla değil de normal yollarla sokuluyorsa cihazın ticari amaçla sokulmamasını doğrulamak için sadece kutusunu açarak cihazı ikinci ele düşürüyorlar aksi takdirde cihaz ülkeye giremiyor benim bildiklerim bu şekilde merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz umarım bir fikir oluşturabilirmişimdir

Telefoncudan aldığınız zaman olay tamamen karşıdakine güvenme meselesine dönüyor. Kendiniz yurt dışından alıp getirirseniz de fiyat avantajı çok yok gene. Şu an için bence* saçma bir olay.

Burada bahsedilen garanti uluslararası garanti. Bildiğim kadarıyla Apple Türkiye, yurt dışı cihazlarda garanti olsa bile işlem yapmıyor. O yüzden benim açımdan cihazın garantisinin başlamış olması veya hiç başlamamış olması çok önemli değil.

Benim merak ettiğim konu, telefonun açılıp aktive edilmiş olması nedeniyle seri numarası sorgusunda garantisinin bitmiş veya kapsam dışı görünmesinin ileride herhangi bir problem oluşturup oluşturmayacağı. Telefoncular büyük ihtimalle kaçak yollarla ülkeye getiriyorlar bu telefonları.

Telefona IMEI kaydı yaptırmayı düşünmüyorum. 4 ay fiziksel SIM, 4 ay eSIM kullanıp süre dolmadan satmayı planlıyorum. Muhtemelen 2027 Nisan gibi satıp üzerine fark koyarak tekrar yurt dışı iPhone 18 Pro alacağım. Kullanım süresi değişmediği sürece bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Bu nedenle seri numarası sorgusunda cihazın kapsam dışı görünmesi ne kadar önemli olduğunu merak ediyorum. Bu şekilde alıp kullanmak mantıklı olur mu