glados 2

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhaba.

16 yaşında Apple kölesi olduğum için 50-60.000 TL'ye iPhone 17 Pro Max almak istiyorum. Sanırım son 4 ay falan çift telefon kullanmak gerekiyormuş, o da iPhone olması gerekiyormuş. Bende zaten halihazırda kullandığım iPhone XR var. Ben e-sime geçmeden sadece 4 ay kullansam olur mu, çok zorlar mı beni? Bir de bu arama ve mobil veri işini nasıl yapacağım? Seneye Mayıs-Haziran gibi alacağım.

Merhaba.

16 yaşında Apple kölesi olduğum için 50-60.000 TL'ye iPhone 17 Pro Max almak istiyorum. Sanırım son 4 ay falan çift telefon kullanmak gerekiyormuş, o da iPhone olması gerekiyormuş. Bende zaten halihazırda kullandığım iPhone XR var. Ben e-sime geçmeden sadece 4 ay kullansam olur mu, çok zorlar mı beni? Bir de bu arama ve mobil veri işini nasıl yapacağım? Seneye Mayıs-Haziran gibi alacağım.
Ben yurt dışı iPhone Air kullanıcısı olarak eSIM hakkında bilmen gerekenlerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle Türkiye’de eSIM hizmetini tek sorunsuz veren firma Turkcell. Hattını büyük ihtimalle Turkcell’e geçirmen gerekecek ve masrafla karşılaşma ihtimalin, olasılığın var; bunu göz önünde bulundurman gerek. İkinci olarak, cihaz kapandığında ne yapacağına gelirsek, ikinci bir telefon alabilirsin. Fakat benim tavsiyem, bu bütçelerde ikinci el olarak bir adet iPhone Air, bir adet de 14 Pro Max alırsan, hem kapanma derdin olmaz hem de keyfine göre iki farklı modeli de deneyimlemiş olursun. iPhone’u yurt dışı cihazlar arasında en fiyat performans olanlardan birisi. Benim tavsiyem, iki farklı cihaz satın alman olur; hiç boşuna kapanınca ne yapacağım diye düşünmezsin, hem de iki farklı telefonunu gönlünce kullanırsın. Bunu avantajına çevirebilirsin.

Tavsiye etmiyorum hocam. Başta tatlı geliyor ama sonrasında artık bıktırıyor insanı bu olay 2.5 yıl öyle kullandım. Çift telefon şu bu taşıya taşıya problem. Bulabilirsen çift simli olan versiyondan al yoksa hiç alma e- sim falan uğraşılmıyor. Biraz düşük model al ama tr cihaz al kafan rahat olsun.

Ben yurt dışı iPhone Air kullanıcısı olarak eSIM hakkında bilmen gerekenlerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle Türkiye'de eSIM hizmetini tek sorunsuz veren firma Turkcell. Hattını büyük ihtimalle Turkcell'e geçirmen gerekecek ve masrafla karşılaşma ihtimalin, olasılığın var; bunu göz önünde bulundurman gerek. İkinci olarak, cihaz kapandığında ne yapacağına gelirsek, ikinci bir telefon alabilirsin. Fakat benim tavsiyem, bu bütçelerde ikinci el olarak bir adet iPhone Air, bir adet de 14 Pro Max alırsan, hem kapanma derdin olmaz hem de keyfine göre iki farklı modeli de deneyimlemiş olursun. iPhone'u yurt dışı cihazlar arasında en fiyat performans olanlardan birisi. Benim tavsiyem, iki farklı cihaz satın alman olur; hiç boşuna kapanınca ne yapacağım diye düşünmezsin, hem de iki farklı telefonunu gönlünce kullanırsın. Bunu avantajına çevirebilirsin.

17 Pro Max almak varken neden iPhone Air ve üstüne iPhone 14 Pro Max alayım ki? İkinci bir iPhone modelim var zaten oda XR. Ve ben eSIM kullanmayacağım sadece fiziki SIM ile 4 ay.

Tavsiye etmiyorum hocam. Başta tatlı geliyor ama sonrasında artık bıktırıyor insanı bu olay 2.5 yıl öyle kullandım. Çift telefon şu bu taşıya taşıya problem. Bulabilirsen çift simli olan versiyondan al yoksa hiç alma e- SIM falan uğraşılmıyor. Biraz düşük model al ama TR cihaz al kafan rahat olsun.

Ya 14 Pro Max var o bütçelerde ama oda lightning. Ben typc-e girişli iPhone istiyorum oda 15 ve üstü oluyor 15 zaten 50kdan baslıyor Pro Max ise 70-80 civarı falan.

17 Pro Max almak varken neden iPhone Air ve üstüne iPhone 14 Pro Max alayım ki? İkinci bir iPhone modelim var zaten oda XR. Ve ben eSIM kullanmayacağım sadece fiziki SIM ile 4 ay.

Ana cihaz demiyor 17 pm al, kapanınca yanına ikinci cihazıda yüksel model al. Böylelikle çift telefon taşımazsın biri kapandığında diğerine geçersin demek istiyor.

Ya 14 Pro Max var o bütçelerde ama oda lightning. Ben typc-e girişli iPhone istiyorum oda 15 ve üstü oluyor 15 zaten 50kdan baslıyor Pro Max ise 70-80 civarı falan.
Biraz daha bekleyip üstüne ekleyip 16 plus vs. cihazlara yönelebilirsin bence yurt dışı cihaz feci pişmanlık