SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba dostlar,

Günümüzde iPhone cihazları yurt dışından almak sizce mantıklı mı?
Benim düşündüğüm senaryo şu şekilde: Uygun fiyata yurt dışı bir cihaz alıp yaklaşık 8 ay sorunsuz kullanmak, ardından bütçemi toparlayabilirsem IMEI kaydı yaptırmak.

Zaten toplamda bakınca maliyetler birbirine yakın gibi duruyor. Bu 8 ay içinde de kayıt ücretini parça parça biriktirmeyi planlıyorum. Alternatif olarak ise, hiç kayıt yaptırmadan 8 ayın sonunda kalan süreyi yedek bir cihazla devam ettirme seçeneğini de düşünüyorum.

Sizce bu senaryo ne kadar mantıklı?
Bu şekilde kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok iyi olur.

Merhaba dostlar,

Günümüzde iPhone cihazları yurt dışından almak sizce mantıklı mı?
Benim düşündüğüm senaryo şu şekilde: Uygun fiyata yurt dışı bir cihaz alıp yaklaşık 8 ay sorunsuz kullanmak, ardından bütçemi toparlayabilirsem IMEI kaydı yaptırmak.

Zaten toplamda bakınca maliyetler birbirine yakın gibi duruyor. Bu 8 ay içinde de kayıt ücretini parça parça biriktirmeyi planlıyorum. Alternatif olarak ise, hiç kayıt yaptırmadan 8 ayın sonunda kalan süreyi yedek bir cihazla devam ettirme seçeneğini de düşünüyorum.

Sizce bu senaryo ne kadar mantıklı?
Bu şekilde kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok iyi olur.

iPhone alacağına, server kayıt yapılan Android telefon al?

Yurt dışı telefon deneyimim yok ancak dediğiniz gibi para biriktirip 8 ayın sonunda kayıt yaptıracaksanız mantıklı. Kayıt yaptırmadan kullanmak bence gereksiz uğraştırıyor. O yüzden bütçenize göre amiral gemisi bir android cihaz tercih edin veya daha düşük bir iPhone modeli satın alın. YD kullanma olayı eskisine göre daha zor.

Şimdilik öyle yap, evet. Sorun çözme odaklı bu ayarlara giriştik. Sorunu çözmese dahi böyle kullan zaten, anakart Micron çöpüne göre ayarlıyor tüm modülleri. İlk paylaştığın hali gibi kullanılmaz. Vicdan azabı olur.

iPhone alacağına, server kayıt yapılan Android telefon al?
MacBook ile uyumlu kullanmak amacıyla düşüncem bu yönde hocam.

Bir şey olmaz. Artık Android cihazlarla AirDrop uyumlu. İnsanlarda Mac kullanıyorsan iPhone almak zorunlu algısı var.

Çok haklısın hocam o oyuna geliyorum sanırım 😅 aslında elimdeki cihaz canavar ancak ekran koruyucu bile bulamıyorum kaliteli ek olarak servisi çok kötü.

Servisle ne işin oldu dersen de hocam maalesef ki düşürme sonucu ekranda kalıcı çizikler ve hafif ghost screen problemi yaşamam.

Çok haklısın hocam o oyuna geliyorum sanırım 😅 aslında elimdeki cihaz canavar ancak ekran koruyucu bile bulamıyorum kaliteli ek olarak servisi çok kötü.

Servisle ne işin oldu dersen de hocam maalesef ki düşürme sonucu ekranda kalıcı çizikler ve hafif ghost screen problemi yaşamam.

Elindeki cihaz ne? Bana kalsa yurt dışı Pixel 9a/10a bak.

Ekranı kıvrımlı olduğu için hocam normal. Bence ucuza pixel çöz.

Garanti sürecini denemek istiyorum ancak gelecek cevabı az çok tahmin ediyorum Honor tarafında. Malum kendi hatam. Bir yandan da kayıtsız cihaz alacaksam neden Android olsun ki gibi bir düşünceye girmiştim.

Sanırım Mac'in verdigi gaz bu başka bir şey değil 😂