Bütçe
25000

helvaci 11

Uzman
Merhaba dostlar, öncelikle yurt dışı alma sebebim telefona fazla para vermek istemiyorum. Halihazırda Redmi Note 8 kullanıyorum. 2026 yılında Note 8 kullanmak nedir, anlayabiliyorsunuzdur. Kendi kendine kapanmalar, şarjın su gibi akması vesaire. Ben de bu yüzden yurt dışı bir iPhone alma kararı aldım. Telefona en fazla 25K verebilirim. İstanbul'da yaşıyorum, Kadıköy'de çok esnaf var, satıyorlar fakat güvenemediğim için önce sizlere sormak istedim. Bu kapanma muhabbetleri nasıl oluyor? Hat takılmamış cihazlar sanırım 1 yıl açık kalıyormuş. Bunu nasıl anlarım, alırken nelere dikkat etmem gerek, bilgili arkadaşlar bilgilerini benimle paylaşırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıtsız cihazlar 12 ay içerisinde IMEI başına yani sim slotu başına 4 ay açık kalabilirler. Çift simli telefonlar 8 ay açık kalabiliyor yani. Her yıl 1 Ocak tarihinde de bu sıfırlanır ve tekrar kullanıma açılır. Bu şekilde kullanabilirsiniz veya aramalar ve şebeke için ek bir telefon kullanıp sosyal medya, fotoğraf çekimi, oyunlar vesaire için kayıt dışı telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Üçüncü şahıslar tarafından yapılan işlemler ile bunların aşılmasını da hem yasadışı hem de etik olmadığından şahsen önermiyorum.

Bence alınmaz, iPhone Duo'nun çıkışıyla birlikte yurt dışı telefon defterini kapatacaklar gibi geliyor. Çünkü vergili fiyatı çok gündem oldu ve insanlar gidip yurtdışı alacaklar. Uzun zamandır yurt dışı cihazların 4+4 şeklinde açık kalma süresinin ortak 4 olacağı söyleniyor. Fırsat bu fırsat.