Yurt dışı telefon 16 ay kullanılabilir mi?

Enver Paşa

Uzman
Merhaba, sarı siteden semtime yakın bir telefoncu ile görüştüm. 16 Pro Max alacağım. 4+4 kullanım süresi olduğunu, nisan, mayıs aylarında aldığım için süre bitimi ile yenilemenin denk geleceğini, yani toplamda 15-16 ay kullanabileceğimi söyledi. Bu doğru mu? Şayet doğruysa sıkıntısız bir şekilde 15-16 ay kullanıp telefonu başka bir yurt dışı iPhone ile ya da yeni çıkacak iPhone'lardan biri ile değiştirsem sorun yaşar mıyım?

1 Yılda 12 ay var zaten 15-16 ay ne alaka anlamadım. Her yıl başında 4+4 yenileniyor. Mayısı nisanı yok bu işin.

1 Yılda 12 ay var zaten 15-16 ay ne alaka anlamadım. Her yıl başında 4+4 yenileniyor. Mayısı nisanı yok bu işin.
Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay süresi var, sürenin bitişi ile ocak yenileme dönemi denk geldiği için 16 ay kullanım olabiliyor. Ben böyle anladım yanlış mı doğru mu bilmiyorum.

Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay süresi var, sürenin bitişi ile ocak yenileme dönemi denk geldiği için 16 ay kullanım olabiliyor. Ben böyle anladım yanlış mı doğru mu bilmiyorum.
Hayır, her yılbaşında süre 4+4 olarak sıfırlanıyor. Geçmiş seneden kullanmadığın aylar yeni yıla yansımaz.

Hayır, her yılbaşında süre 4+4 olarak sıfırlanıyor. Geçmiş seneden kullanmadığın aylar yeni yıla yansımaz.
Yanlış anlıyorsunuz. Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay boyunca kullandık ve ocak yenileme dönemi itibariyle süremiz sıfırlandığı için bir 8 ay daha kullanım süremiz oldu. Bu şekilde sorun yaşar mıyım diye sormuştum.

Güzel kardeşim telefonu bugün aldığını varsayalım. Yurt dışı telefonlar bir yıl döneminde 4+4 ay olmak üzere açık. Mayıs 20 ve aralık 31 arası 7 ay yapıyor. 1 Ocak 2026'da hat sınırlaması sıfırlandığı için 4+4 yeniden devreye giriyor ve toplamda 15 16 ay civarı telefon açık kalıyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu telefonu ilk olarak nisan, mayıs ayları içerisinde satın alıyor olman.

1 yılda 12 ay var zaten 15-16 ay ne alaka anlamadım. Her yıl başında 4+4 yenileniyor. Mayıs'ı nisanı yok bu işin.

Dostum sorma şeklin yanlış, kendini düzgün ifade edemediğin için cevaplar da da karışıklık oluşuyor.

1 yıl içerisinde 8 ay kullanım hakkın var sen 0 daha önce hat takılmamış bir cihaz alırsan bu cihazın imei süresi işlemeye başlamadığı için 8 aylık kullanım hakkın yıl ortasında bile alsan geçerli olur. Evet şu an sıfır bir cihaz alırsan 8 aylık kullanım hakkın bu yıl içerisinde var. Sen 16 ay diyerek kafa karıştırıyorsun.

@6191, aynı şeyden bahsediyorsunuz hocam.

@Enver Paşa, evet bir sorun yaşamazsınız. Dediğiniz gibi her yıl başında süre sıfırlanıyor. O yüzden Ağustos ayına kadar kullanım sağlayabilirsiniz. Tabi bu tür şeyler için ilerleyen günlerde devlet tarafından farklı kararlar alınırsa durum değişir.

Evet kullanabilirsin. Bir problem olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…