Enver Paşa

Uzman
Merhaba, sarı siteden semtime yakın bir telefoncu ile görüştüm. 16 Pro Max alacağım. 4+4 kullanım süresi olduğunu, nisan, mayıs aylarında aldığım için süre bitimi ile yenilemenin denk geleceğini, yani toplamda 15-16 ay kullanabileceğimi söyledi. Bu doğru mu? Şayet doğruysa sıkıntısız bir şekilde 15-16 ay kullanıp telefonu başka bir yurt dışı iPhone ile ya da yeni çıkacak iPhone'lardan biri ile değiştirsem sorun yaşar mıyım?

1 Yılda 12 ay var zaten 15-16 ay ne alaka anlamadım. Her yıl başında 4+4 yenileniyor. Mayısı nisanı yok bu işin.

1 Yılda 12 ay var zaten 15-16 ay ne alaka anlamadım. Her yıl başında 4+4 yenileniyor. Mayısı nisanı yok bu işin.
Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay süresi var, sürenin bitişi ile ocak yenileme dönemi denk geldiği için 16 ay kullanım olabiliyor. Ben böyle anladım yanlış mı doğru mu bilmiyorum.

Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay süresi var, sürenin bitişi ile ocak yenileme dönemi denk geldiği için 16 ay kullanım olabiliyor. Ben böyle anladım yanlış mı doğru mu bilmiyorum.
Hayır, her yılbaşında süre 4+4 olarak sıfırlanıyor. Geçmiş seneden kullanmadığın aylar yeni yıla yansımaz.

Hayır, her yılbaşında süre 4+4 olarak sıfırlanıyor. Geçmiş seneden kullanmadığın aylar yeni yıla yansımaz.
Yanlış anlıyorsunuz. Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay boyunca kullandık ve ocak yenileme dönemi itibariyle süremiz sıfırlandığı için bir 8 ay daha kullanım süremiz oldu. Bu şekilde sorun yaşar mıyım diye sormuştum.

Güzel kardeşim telefonu bugün aldığını varsayalım. Yurt dışı telefonlar bir yıl döneminde 4+4 ay olmak üzere açık. Mayıs 20 ve aralık 31 arası 7 ay yapıyor. 1 Ocak 2026'da hat sınırlaması sıfırlandığı için 4+4 yeniden devreye giriyor ve toplamda 15 16 ay civarı telefon açık kalıyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu telefonu ilk olarak nisan, mayıs ayları içerisinde satın alıyor olman.

1 yılda 12 ay var zaten 15-16 ay ne alaka anlamadım. Her yıl başında 4+4 yenileniyor. Mayıs'ı nisanı yok bu işin.

Yanlış anlıyorsunuz. Nisan ayında telefonu kullanmaya başladık. 8 ay boyunca kullandık ve ocak yenileme dönemi itibariyle süremiz sıfırlandığı için bir 8 ay daha kullanım süremiz oldu. Bu şekilde sorun yaşar mıyım diye sormuştum.
Dostum sorma şeklin yanlış, kendini düzgün ifade edemediğin için cevaplar da da karışıklık oluşuyor.

1 yıl içerisinde 8 ay kullanım hakkın var sen 0 daha önce hat takılmamış bir cihaz alırsan bu cihazın imei süresi işlemeye başlamadığı için 8 aylık kullanım hakkın yıl ortasında bile alsan geçerli olur. Evet şu an sıfır bir cihaz alırsan 8 aylık kullanım hakkın bu yıl içerisinde var. Sen 16 ay diyerek kafa karıştırıyorsun.

@6191, aynı şeyden bahsediyorsunuz hocam. :matrix:

@Enver Paşa, evet bir sorun yaşamazsınız. Dediğiniz gibi her yıl başında süre sıfırlanıyor. O yüzden Ağustos ayına kadar kullanım sağlayabilirsiniz. Tabi bu tür şeyler için ilerleyen günlerde devlet tarafından farklı kararlar alınırsa durum değişir.