Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır Prime kullanıcısıyım. Sık sık alışveriş yapıyorum, lakin 1-2 parça yurt dışından da alışveriş yapmak istiyorum. Son dönemlerde bayağı karışık artık, limitler son çıkan güncellemeler derken.

Son gelişmelere göre alışveriş yapmamak mı lazım? Yapılırsa alt limit ya da üst limit ne olmalı fiyat konusunda? Ürün çeşidinin bir önemi olabilir mi? Ya da gümrükte takılma olayları gibi şeyler yaşanır mı? Tedarikçi olarak yine öncelik Amazon mu olmalı? Adet olarak tek seferde kaç tane ürün alabiliriz? Açıkçası biraz tereddüt ettim bu konuda.

Bu konuda yardımlarınızı rica ederim, hiç daha önce yurt dışı alışverişi yapmadım bu arada.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır Prime kullanıcısıyım. Sık sık alışveriş yapıyorum, lakin 1-2 parça yurt dışından da alışveriş yapmak istiyorum. Son dönemlerde bayağı karışık artık, limitler son çıkan güncellemeler derken.

Son gelişmelere göre alışveriş yapmamak mı lazım? Yapılırsa alt limit ya da üst limit ne olmalı fiyat konusunda? Ürün çeşidinin bir önemi olabilir mi? Ya da gümrükte takılma olayları gibi şeyler yaşanır mı? Tedarikçi olarak yine öncelik Amazon mu olmalı? Adet olarak tek seferde kaç tane ürün alabiliriz? Açıkçası biraz tereddüt ettim bu konuda.

Bu konuda yardımlarınızı rica ederim, hiç daha önce yurt dışı alışverişi yapmadım bu arada.

Her tutarda vergi var, 150 Euro altı da dahil.

150-300 Euro arası alışveriş yapmak en mantıklısı.

Elektronik, kozmetik, takviye riskli; kitap, kıyafet, ev eşyası sorunsuz.

Amazon’dan al (özellikle “Amazon tarafından gönderiliyor” olanlardan).

Aynı üründen 1-2 adet al; fazlası ticari sayılabilir.

Gümrükte takılma riski, Amazon’da çok düşüktür.

İlk alışveriş için: Amazon.de, 200 Euro civarı basit bir ürünle başla.

Her tutarda vergi var, 150 Euro altı da dahil.

150-300 Euro arası alışveriş yapmak en mantıklısı.

Elektronik, kozmetik, takviye riskli; kitap, kıyafet, ev eşyası sorunsuz.

Amazon’dan al (özellikle “Amazon tarafından gönderiliyor” olanlardan).

Aynı üründen 1-2 adet al; fazlası ticari sayılabilir.

Gümrükte takılma riski, Amazon’da çok düşüktür.

İlk alışveriş için: Amazon.de, 200 Euro civarı basit bir ürünle başla.

Amazon şuan 30 Euro üstü ürün listeliyor mu TR'de? 150 euro falan eskidendi.

Artık her fiyata vergi var, 150 Euro muafiyeti kalktı. Amazon yurt dışı da 30 Euro üstü ürünleri genelde listelemiyor çünkü gönderim kısıtlı. Ama hâlâ alınabiliyor, özellikle Amazon.de üzerinden.
Amazon şuan 30 Euro üstü ürün listeliyor mu TR'de? 150 euro falan eskidendi.

Mesela basit bir örnek. Resimde ki gibi bir ürün. 2 paket denilmiş, bunun gibi TL euro çevirince, 20 Euro'yu aşmaz alacaklarım. 3-4 paket ürün alsam, sıkıntı yaratabilir mi? Bu şekilde 1-2 parça daha almayı düşünüyorum şayet. Böyle ufak tefek şeyler aslında.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-20 013936.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-20 013936.webp
    207,6 KB · Görüntüleme: 71
Mesela basit bir örnek. Resimde ki gibi bir ürün. 2 paket denilmiş, bunun gibi TL euro çevirince, 20 Euro'yu aşmaz alacaklarım. 3-4 paket ürün alsam, sıkıntı yaratabilir mi? Bu şekilde 1-2 parça daha almayı düşünüyorum şayet. Böyle ufak tefek şeyler aslında.

27 euro geçmesin. Ayda 5 pakete kadar izin var. Aynı üründen çok fazla söyleyemezsin en fazla 10 falan galiba tam bilmiyorum bu kısmı.