megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Merhaba. 5-6 ay önce bir tanıdığımdan iPhone 11 almıştım, yurt dışı. Şimdi ise o telefonu kardeşime vermem gerekti. Şu an elimde Redmi Note 12 Pro 5G var eski telefonum. YKS senem diye 11'i çok aktif kullanmamıştım ama şu an Redmi tuğla gibi geliyor o yüzden yine bir iPhone arayışındayım.

Yaşadığım şehirde iPhone XR 64 GB değişensiz ve iç açılmamış olduğu iddia edilen bataryası %97 olan bir telefon var yurt dışı. Adamla konuştum ve kafa kafaya takas yapmak istediğimi söyledim o da kabul etti ancak aklımda çok soru işareti var. En başta 8 yıllık bir telefonun içi açılmamış olmasına rağmen bataryası nasıl %97 oluyor? İkinci olarak da önceki cihazı tanıdığımdan aldığım için rahattım ancak şimdi iCloud bypass işlemi yapılmıştır diye çok korkuyorum. Bataryası falan değişsin aşırı önemli değil ama bu bypass beni çok korkutuyor sizce ne yapmalıyım? Bypass olmadığını anlamanın kesin yolu nedir?

Batarya değişmiştir ama orijinal bataryanın üzerindeki kontrolcü çip yeni bataryaya lehimlenmiştir. Bu durumda telefon bataryayı orijinal ve hiç değişmemiş sanmaya devam eder.

iCloud bypass, cihazın çalınmış veya kilitli olması durumunda güvenlik duvarının yazılımsal olarak delinmesidir. Bu tarz cihazlar bir güncellemede veya sıfırlamada kilitlenirler. Bypass yapılmış bir cihazda satıcı asla tüm içerikleri ve ayarları sil demeni istemez. Cihazı gözünün önünde sıfırla. Eğer kurulum ekranında Apple ID kilidine düşerse cihaz bypasslıdır.

Batarya değişmiştir ama orijinal bataryanın üzerindeki kontrolcü çip yeni bataryaya lehimlenmiştir. Bu durumda telefon bataryayı orijinal ve hiç değişmemiş sanmaya devam eder.

iCloud bypass, cihazın çalınmış veya kilitli olması durumunda güvenlik duvarının yazılımsal olarak delinmesidir. Bu tarz cihazlar bir güncellemede veya sıfırlamada kilitlenirler. Bypass yapılmış bir cihazda satıcı asla tüm içerikleri ve ayarları sil demeni istemez. Cihazı gözünün önünde sıfırla. Eğer kurulum ekranında Apple ID kilidine düşerse cihaz bypasslıdır.

Hocam batarya değiştiği kesin midir sizce öğrenmenin net bir yolu var mı? Bir de diyelim adam sıfırlayıp getirdi yanıma ve ekranda iCloud girmemi istiyor o zaman bypass olma ihtimali var mı?

Hocam batarya değiştiği kesin midir sizce öğrenmenin net bir yolu var mı? Bir de diyelim adam sıfırlayıp getirdi yanıma ve ekranda iCloud girmemi istiyor o zaman bypass olma ihtimali var mı?

Cihazı bir laptopa bağla ve 3uTools programını aç. Orada view verification report kısmına bas. Eğer batarya kısmında normal yazıyorsa ama battery Life ile actual capacity arasında uçurum varsa veya battery Serial number kısmında kırmızı bir uyarı varsa, geçmiş olsun. Programda pilin kaç kere şarj edildiği yazar. 8 yıllık bir telefonun döngüsü 10-20-50 çıkıyorsa o pil yeni takılmıştır ve üzerine sahte veri yazılmıştır.

Adamın ben sıfırladım demesi hiçbir anlam ifade etmez. Cihazı eline al, kuruyormuş gibi yapıp ana ekrana geç ayarlardan tekrar sıfırla çünkü bypasslı cihazlar fabrika ayarlarına dön komutunu yediği an, Apple sunucularına bağlanmaya çalışır.

11 Ocak günü adamla buluştuk adam yanımda ICloud'dan çıkış yaptı ama adamın dediğine göre iOS 18 güncellemesini yaptığında Face ID gitmiş. Pek güvenemedim ekran değişmiş olabilir diye olmadı sağlık olsun.