Bütçe
27000

emos

Üyecik
Yakın zamanda Samsung falan bakıyordum, ama S25 FE 35.000'e yükselmiş, verdiğim paraya değmeyecek gibi hissediyorum. Yurt dışı server kayıtlı Xiaomi'lere yöneldim, onda da bütçeme en uygun F/P telefon Xiaomi 17T gibi gördüm. Sizce nasıldır 17T? Alınabilir bir cihaz mı? Günlük hayatta telefonu yormayacak basit oyunlar oynarım, akıcılığa, kameraya ve bataryaya önem veriyorum.

Yani "basit oyunlar" için o cihazdaki GPU'nun pek bi' olayı kalmayacak sizin için.

Kamera olarak iyi. Yurt dışı olması belki pürüz sayılabilir.

Alternatif olarak TR garantili A57'ye bakabilirsiniz.

@Simon sen de düşünceni beyan edersen çok müteşekkir olurum.

Yakın zamanda Samsung falan bakıyordum ama S25 FE 35.000'e yükselmiş, verdiğim paraya değmeyecek gibi hissediyorum. Yurt dışı server kayıtlı Xiaomi'lere yöneldim, onda da bütçeme en uygun F/P telefon Xiaomi 17t gibi gördüm. Sizce nasıldır 17t? Alınabilir bir cihaz mı? Günlük hayatta telefonu yormayacak basit oyunlar oynarım, akıcılığa, kameraya ve bataryaya önem veriyorum.

En kötü yurt içi telefon, en kötü yurt dışı telefondan iyidir.

Biraz açar mısınız? Mesela kendi eski telefonumun imei'sini attırsam ne gibi sorun çıkabilir? Pek bilgim yok o konularda.
Hiçbir şey olmaz. MTK işlemci kullanıyor. MediaTek işlemciler en basit server kaydı olan işlemciler.

Zaten dediğin gibi en güvenli yol kendi cihazının IMEI'sini attırıyorlar.

Biraz açar mısınız? Mesela kendi eski telefonumun IMEI'sini attırsam ne gibi sorun çıkabilir? Pek bilgim yok o konularda.

Süreç hala öyle mi bilmiyorum fakat eskiden kullandığım kaçak telefonumda her sıfırlama işleminde (format) e-posta istiyordu. Başka bir ülkenin bir de durmadan IMEI attırmak zorunda kalıyordum; o da benim eski cihazımın IMEI'siydi. En son kaçak tuşlu kullandım, onu da kapatmışlardı. İade etmiştim, kaçak olduğunu bilmeden almıştım.

Süreç hala öyle mi bilmiyorum fakat eskiden kullandığım kaçak telefonumda her sıfırlama işleminde (format) e-posta istiyordu. Başka bir ülkenin bir de durmadan IMEI attırmak zorunda kalıyordum; o da benim eski cihazımın IMEI'siydi. En son kaçak tuşlu kullandım, onu da kapatmışlardı. İade etmiştim, kaçak olduğunu bilmeden almıştım.

Ben bir şey söylemeyeyim, konudaki diğer kişiler daha iyi bilir ama bildiğim kadarıyla o tarz sorunlar olmuyor. Format atsan da sorun çıkmıyor.

17T alınabilir bir cihaz. Fakat 30.000 TL bütçede Pro'sunu almak çok daha mantıklı olur yurt dışı telefonlara yöneldiyseniz. Kamera olarak S26+ ve iPhone 17'den daha güçlü bir sensör kullanıyor. Bataryası da bayağı iyi. Bütçe el veriyor mu?

Hocam 30.000 değil de 17T Pro'lar 35.000 TL diye biliyorum. Varsa bildiğiniz satıcı falan atarsanız sevinirim.