3164

Çalışkan
Schengen vizesine başvurursam çıkar mı acaba ve hangi ülkeler daha kolay veriyor, daha önce yurt dışına çıkmadığımı varsayarsak?

Gidiş dönüş olacağını uçak biletiyle ve burada aktif olarak çalıştığını göstererek falan kanıt olarak sunman gerekli, banka hesabında da bir miktar para vs. olması lazım. En azından bunlar önemli kriterler diye biliyorum, tabi daha farklı etkenler de var sadece bunlar değil.

Schengen çıkmayabilir ama gideceğin ülkeye 10-15 günlük 1 aylık vize alabilirsin, çalışma hayatın, statün, finansal hareketlerinin bu duruma etkisi de vardır, hiç alamayabilirsin. kısacası denemen gerekli hiç kimse net bir şey diyemez.

Amacına göre değişir. Gidiş geliş biletlerin de lazım. Gelişin yoksa iş yerin vs. gerekiyor. Ailende veya dedenlerde gitmiş olan var mı?

Benim dedem 1980 zamanlarında dışarıya tırcıydı şimdi de babam aynı işi yapıyor Schengen var, bana çıkma olasılığı artıyor, 2. dereceden akrabam yani babam olduğu için.

Çok rahat veren ülkeler var. Onun dışında başvurmadan önce birkaç balkan ülkesi gezmeni tavsiye ederim. Ben yeni Belgrad'dan döndüm. İzmir'den çok çok daha güzel değilmiş bence :D Tokyo'ya gitmiştim 1 ay. Oraya tekrar gitmek için para arıyorum :)

Pasaportunun sayfalarını açıp karıştırıyorlar, boşsa önyargı yapıyorlar tabii.

1709343955658.webp

Son düzenleme:
Çok rahat veren ülkeler var. Onun dışında başvurmadan önce birkaç balkan ülkesi gezmeni tavsiye ederim. Ben yeni Belgrad'dan döndüm. İzmir'den çok çok daha güzel değilmiş bence :D Tokyo'ya gitmiştim 1 ay. Oraya tekrar gitmek için para arıyorum :)

Pasaportunun sayfalarını açıp karıştırıyorlar, boşsa ön yargı yapıyorlar tabii.

Eki Görüntüle 23685

Hocam biraz alakasız olabilir ama bir yerde görmüştüm kimlikte dini kısmını boş bırakırsan vize alma şansınız artar diye doğruluğu nedir acaba ama ters de tepebilir oraya gidip de dinden iltica verebileceğini de sanabilirler.

Pasaportunun sayfalarını açıp karıştırıyorlar, boşsa önyargı yapıyorlar tabii.

Eki Görüntüle 23685
Japonya vize istemiyor :D. Gitmek lazım kesinlikle.

Hocam biraz alakasız olabilir ama bir yerde görmüştüm kimlikte dini kısmını boş bırakırsan vize alma şansınız artar diye doğruluğu nedir acaba ama ters de tepebilir oraya gidip de dinden iltica verebileceğini de sanabilirler.
Benim din ile alakalı hiçbir şeyim yok. İsmim, cismim, görünüşüm, hareketlerim, hayatımda din ile alakalı hiçbir şey yok. Vize alma şansını artırmakla kalmaz insanlar tarafından da daha iyi kabul edilirsin. Yeni kimlikte din yazmıyor. Kaldırmak için özel bir şey yapmadım. Sen ilticaya başvurana kadar kimse onu varsaymaz. Paran ile gidiyorsan normal turist gibi gidersin. Gezeceğin yerlerin ismini biliyorsan, otel rezervasyonu ve gidiş dönüş biletin varsa, yani düzgün bir tatil planın varsa vize alırsın. Ben hala schengen almaya korkuyorum çünkü benim gelirim düzenli değil. Bankada da para tutmuyorum yiyorum hepsini :D

Japonya vize istemiyor :D. Gitmek lazım kesinlikle.
Aynen öyle. Gidiş dönüş 23 bin TL olmasa tekrar gideceğim. 1 yıl oldu gideli. Bir dahakine 3 ay istiyorum.

Tek seferde 3 ay kalabiliyoruz. Ailem izin verse bir yaz İngiltere yerine Japonya’ya giderim ama nerde 🙃.
Valla birlikte gidelim :D Herkes pahalı sanıyor İstanbul'dan ucuz bir şehir Tokyo. Çok ucuz ve güzel yaşayabildim 1 ay :) Kira vb. olarak bakınca.

Valla birlikte gidelim :D Herkes pahalı sanıyor İstanbul'dan ucuz bir şehir Tokyo. Çok ucuz ve güzel yaşayabildim 1 ay :) Kira vb. olarak bakınca.
Ben 15-16 kadar ülkeye gittim ama çocukluk hayalim olan Japonya’ya bir türlü gidemedim. Orayı bilen biriyle gitmek daha da iyi olur hocam. İstanbul’a göre ucuz olduğunu ben de duymuştum. İşimize gelir 🙂.