i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
Bu yıl annem ve babam İtalya'ya gitmek istiyorlar, onlara nereden ve nasıl tur almalıyız? Yabancı dilleri pek iyi değil, yok bile denebilir, o yüzden tur en mantıklısı olacak gibi geldi. Vize yok, vize başvurusu önce mi yapılmalı yoksa tur alındıktan sonra mı yapılmalı? Yurt dışı turları için genel bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Seyahat acentelerinden alabilirsiniz. Öncelikle turu satın alın, sonra vizeye başvurun derim. Jolly'de çalıştım, turları 1 ay kalaya kadar kesintisiz iptal yapabiliyorsunuz. Eğer vize çıkmazsa iptal edersiniz. Vizeler de kolay çıkmıyor. Acenteden alırsanız muhatap bulmak kolay olur, internetten siz uğraşırsınız.

Comfort İtalya turlarını öneririm, Klasik İtalya ve Büyük İtalya turuna göre daha dolu turlardır. 7 gece, ekstra turlar dahil ~200.000 TL gibi bir fiyata paket vardı Jolly'de. Ona bakabilirsiniz. Aynı tur Coral'da daha pahalıydı. Yine de hangisinde ucuzsa oraya bakın, tur programlarını inceleyin. ETS, Pronto vs. bilmiyorum. Pronto'yu çok tavsiye etmem ama.

Seyahat acentelerinden alabilirsiniz. Öncelikle turu satın alın, sonra vizeye başvurun derim. Jolly'de çalıştım, turları 1 ay kalaya kadar kesintisiz iptal yapabiliyorsunuz. Eğer vize çıkmazsa iptal edersiniz. Vizeler de kolay çıkmıyor. Acenteden alırsanız muhatap bulmak kolay olur, internetten siz uğraşırsınız.

Comfort İtalya turlarını öneririm, Klasik İtalya ve Büyük İtalya turuna göre daha dolu turlardır. 7 gece, ekstra turlar dahil ~200.000 TL gibi bir fiyata paket vardı Jolly'de. Ona bakabilirsiniz. Aynı tur Coral'da daha pahalıydı. ETS, Pronto vs. bilmiyorum. Pronto'yu çok tavsiye etmem ama.
Bizim ilçede seyahat acentesi yok, onun için merkeze gitmek gerekir. Onunla uğraşmaktansa internetten uğraşmak daha mantıklı olacak.

Turu link olarak atma şansınız var mı? 200.000 TL dediğiniz ücret kişi başı mı? O biraz pahalıymış.

Şöyle bir kabaca baktım, ETS'de bir tur buldum, bu biraz mantıklı geldi bana. Sizce nasıl?

ETS'de otellerin hepsi 4 yıldız yazılmış, Jolly'de 3 ve 4 yıldız yazılmış, onu anlayamadım. Şehir şehir kontrol ediyorum, orada da 3 ve 4 yıldız yazmışlar. 3 yıldız oteller nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
200.000 TL kişi başı değil elbette, 2 yetişkin fiyatı. Yanlış hatırlamıyorsam Ankara çıkışlıydı ama İstanbul da olabilir. Şu an müsait değilim bakmak için.

Bu tür turlarda zaten 5 yıldızlı lüks otel vermiyorlar default olarak. Şehire mesafeli 3/4 yıldızlı otelleri veriyorlar müsaitlik durumuna göre. O tur tarihi yaklaşınca belli olur.

Bu oteller zaten konaklama amaçlı, kahvaltı dahildir. Öğle ve akşam yemekleri size ait olur bu turlarda.

Ayrıca tur programlarına bakın, ekstra turlar dahil değilse o da var. Ekstralara katılmak opsiyonel tabii ama katılmazsanız da ham hali boş oluyor biraz. Mesela attığın ETS turunda dahil değil sanırım, programa bakarsan +110 euro vs. yazıyor. O kişi başı ekstra tur ücretidir.

Ha bir de şehir vergileri vs. 165 euro kişi başı ücret çıkıyordu. Ekstraları iyice oku. Ben bunun için acente öneriyorum. Hem bazen ekstra indirimler oluyor. Detaylı bilgi edinirsiniz, sürprizler olmaz.

Ha bir de ekleme yapayım, yurt dışı turlarında taksit yok. İleri tarihli olursa %25 ön ödemeli yapıp geri kalanı parça parça ödeme imkanınız var.

Son düzenleme: