Burslu doktora yapanlar var. TÜBİTAK gibi kurumlar bu süreçte destek sağlıyor. Ancak bu bursları alabilmek için tam olarak hangi şartların gerektiğini bilmiyorum. Okul birincisi olmak gibi kesin bir kriter mi var, yoksa başka akademik ölçütler mi daha belirleyici oluyor? Özellikle mühendislik alanı için bu sürecin nasıl işlediğini merak ediyorum.

İyi Sosyaller.

Iş sözleşmesi benzeri bir şey yapılıyor. Genelde PhD paid researcher diye geçer.
Doktora'da zaten mevzu finansal değil seçilme kriterleri oluyor.

Benim bulunduğum yerdeki enstitülere göre örnek vermem gerekirse, lazım olan şeyler yüksek lisans, transkript, CV, referans mektubu olmazsa olmaz, dil bilginizi kanıtlamak için TOFL benzeri bir dil sertifikası ve varsa iş geçmişiniz veya ilgili projeleriniz lazım.
Genelde en dikkat ettikleri şey okul puanınız yani GPA oluyor. Okul birincisi olmanız sadece artı sağlar zorunlu değil.

Iş sözleşmesi benzeri bir şey yapılıyor. Genelde PhD paid researcher diye geçer.
Doktora'da zaten mevzu finansal değil seçilme kriterleri oluyor.

Benim bulunduğum yerdeki enstitülere göre örnek vermem gerekirse, lazım olan şeyler yüksek lisans, transkript, CV, referans mektubu olmazsa olmaz, dil bilginizi kanıtlamak için TOFL benzeri bir dil sertifikası ve varsa iş geçmişiniz veya ilgili projeleriniz lazım.
Genelde en dikkat ettikleri şey okul puanınız yani GPA oluyor. Okul birincisi olmanız sadece artı sağlar zorunlu değil.
Hocam GPA'ya dikkat ediyorlar ama okulun akademik repütasyonuna bağlı olarak kabul alamayabilir. Referans mektubu o konuyu hallediyor diyen çok kişi var ama gene de dikkat etmek lazım.