Yurt dışında nasıl okunur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YeonXx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 95
  • Etiketler Etiketler
    nasıl yurt

YeonXx

Çalışkan
Tahmin ettiğiniz gibi YKS'de çuvalladım ama ilk öncelikli hedefim her zaman yurt dışında okumaktı. Gitmek için ne yapmam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz?

En basit haliyle dil bilgisi, yerin belirlenmesi, kalacak yer arastirmasi, basvuru, bu sirada vizeye de basvuru icin gerekli vize sartlarinin/evraklarinin belirlenmesi, kabul (sartli olabilir), vize alimi. Daha sonra gidip baslarsiniz. Ulkeden ulkeye durumlar farklilik gosteriyor tabii ki.

İşte yer belirleyemiyorum çünkü bazı ülkeler gerçekten çok pahalı hangisini seçsem diye düşünüyorum

IELTS sınavına girdim puanım 6.5 yeterli mi emin değilim ama şimdilik elimdeki bu.
B2 Ingilizce seviyesi cogu yer icin yeterlidir, Ingilizce egitim veren okullara basvurabilirsiniz.

İşte yer belirleyemiyorum çünkü bazı ülkeler gerçekten çok pahalı hangisini seçsem diye düşünüyorum.
Kesinlikle. Mesela Hollanda'da degismekle beraber non-EU (AB vatandasi olmayan) ogrencilerden yillik 20 bin Euro'ya kadar aliyor universiteler. Almanya'ya bakmanizi oneririm. Bu konuda biraz mecburi bir secenek olabiliyor, Almanya'da yabancilarin odedigi somestr ucreti haric okul ucretleri 2014'te tamamen kalkti.

Evet ama almanyada türkiyede istediğin bölüme yerleşmen gerekiyor diye biliyorum yanlışta olabilir emin değilim

Evet ama Almanya'da Türkiye'de istediğin bölüme yerleşmen gerekiyor diye biliyorum yanlış da olabilir emin değilim.
Evet oyle maalesef. Turkiye'de bir yeri yazip o sekil gidilebilir ancak, baska turlu zor hedefin gerceklesmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…