Yurt dışından 30€ üstünde ürün alınırsa başımıza ne gelir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Visal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 318

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,
Ben son gümrük kararıyla ilgili 30€ sınırı ile ilgili bir şeyi anlamadım. Biz şimdi, 30€ üstünde bir ürün satın alırsak yurt dışından, gümrüğe geldiğinde ne olacak? Biz hiçbir şekilde o ürüne erişemeyecek miyiz? Ne yapmamız gerekecek? Beni aydınlatabilecek birileri var mı?
Teşekkür ederim.

Aldığınız şeyin ham fiyatı 30 Euro üstündeyse gümrükte kalıyor. Ham fiyatı diyorum, kargo ve vergiler dahil değil.

Biz hiçbir şekilde o ürüne erişemeyecek miyiz?

Belki de aldığınız ürün fiyatının onlarca katı vergi ödeyip işlemleri bekleyeceksiniz, gümrük size vergi tahsili için ulaşıyor. Tam olarak süreç nasıl işliyor detaylı bilgim yok.

Bu arada indirimden ürün beğendiyseniz ürünün fiyatının gümrüğe ulaştığında dahi 30 Euro altında kalması gerekiyor. Yani indirim kovaladım ucuza ürün aldım olayı da yok. Normal fiyatı 40-45 Euro olan bir ürün aldıysanız orada karşılaştırması yapıldıktan sonra yine gümrüğe muhtaç kalıyorsunuz, iş biraz da memurun keyfine kalıyor. Ufak bilgilendirme olsun.

Son düzenleme:
2 seçenek var, şunlar olabilir:

• Ürünün 2-3 katı vergi ödeyeceksin.
  • Gümrükten sorgusuz sualsiz döner.

Gümrükte kalıyor, gümrük sana ulaşıyor, ürüne aşırı fazla miktarda bir vergi ödüyorsun, vergiyi IBAN'a atiyorsun, evine geliyor ürün.

Bazı eşyalar için gümrükte bile kalabildiği oluyor mesela elektronik bir ürünün kutusu gibi. 30 Euro limiti gelmeden önce yurtdışından Windows XP kutusu almıştım koleksiyonum için. Gümrüğe girdikten sonra adresime PTT aracılığyla bir telegraf getirdiler ürününüzü 7 gün içerisinde gümrükten almalısınız diye. Sırf almak için gittim, aldım, vergi ödedim ve çıktım.

Ürün 18 dolar idi bu arada.

Bu videoda Tuna abi anlatıyor detaylı. Binlerce lira ödeyip senin olan ürünü geri alıyosun kısaca.

Gümrükte ürünler ticari ürün ve şahsi ürün olarak ikiye ayırılır.

30€ sınırını geçerseniz aldığınız ürün şahsi ürün olarak değil, ticari ürün olarak değerlendirilir.

Gümrükten bu ürünü çekmeniz mümkün, ancak ticari ürünler için ek ücretler ödemeniz gerekir, farklı bir prosedüre tabi tutulursunuz. Ürünü gümrükten almak için Mali Müşavir tutmanız ve bazı prosedürleri yerine getirmeniz gerekir, bu prosedürler ürünlere göre farklılık gösterir.

Aldığınız ürünün ücretinin, her ürüne göre değişmekle birlikte ortalama 4-10 katı ücret ödeyerek ürününüzü almanız mümkün.

Ürünü almak istemezseniz ve aldığınız satıcı iade kabul etmezse ürün gümrükte kalır. Satıcı iade talebinizi kabul ettiği taktirde gümrükten geçemeyen ürünü iade edebilmeniz de mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…