Dazti

Becerikli
Maalesef limit 0'a çekildi, tam bilgim yok ama hala bir şekilde alınabiliniyordu diye biliyorum, bilen birisi bana yardımcı olabilir mi?

Temu, Türkiye'de şirket açtı. Temu üzerinden yapacağın alışverişler gümrüksüz olacak. Onun haricinde 50 cent ürün alsanız dahi akıllı almaz vergi ödeyebilirsiniz.

Gümrük müşaviri bulmak kolay mıdır peki?

Böyle yapmak bana mantıksız geliyor. Mesela yurt dışında çalışan birisi. Türkiye topraklarına teknolojik ürün getirirse tax-Free alıyor. Yani yurt dışında kullanmayacağım diyor. Ve üstüne para alıyor. Bu şekilde belki getirtebilirsin birisine. Yanlışım varsa düzeltir misiniz?

Kolay bunla ilgili firmalar var zaten kargo firması sana ulaşıp yönlendirme de yapıyor da ürünün nerdeyse 10 katı kadar para ödüyorsun.
biraz abartmak gibi olacak ama Türkiye'den alsak da benzer şeyler yaşanabiliyor bazı ürünlerde,genelleme yapacak olursak en az 2 veya 3 katı ödüyoruz zaten

Böyle yapmak bana mantıksız geliyor. Mesela yurt dışında çalışan birisi. Türkiye topraklarına teknolojik ürün getirirse tax-Free alıyor. Yani yurt dışında kullanmayacağım diyor. Ve üstüne para alıyor. Bu şekilde belki getirtebilirsin birisine. Yanlışım varsa düzeltir misiniz?
herhangi bir ülkeden gelip yapabiliyor mu peki birisi bunu