Yer
United Kingdom
Yurt dışından bir ürün siparişi vermiştim. Dalgınlıktan kimlik numaramın son hanesini yanlış girmişim. Ürün çoktan kargolandı. Bu durumda bir şey yapmayıp beklesem gümrüğe ulaştığında bana ulaşıp doğru kimlik numaramı isterler mi? Yoksa direkt gümrükten iade mi olur? Böyle veya benzer bir durumu yaşayan varsa sürecin nasıl işlediğini anlatabilir mi? Telefon numaram, adresim doğru. Düzenli olarak da yurt dışından ürün alan biriyim, belki önceki kayıtlardan görüp düzeltme ihtimalleri de olabilir diye düşünüyorum. Ne yapılmalı sizce? Ürünü taşıyan lojistik ile iletişime geçeyim dedim ama cevap alamadım. Satın aldığım platform üzerinden bilet açtım ancak onlar da düzenleme yetkilerinin olmadığını, lojistik ile iletişime geçmem gerektiğini bildirdiler bana.

Yurt dışından bir ürün siparişi vermiştim. Dalgınlıktan kimlik numaramın son hanesini yanlış girmişim. Ürün çoktan kargolandı. Bu durumda bir şey yapmayıp beklesem gümrüğe ulaştığında bana ulaşıp doğru kimlik numaramı isterler mi? Yoksa direkt gümrükten iade mi olur? Böyle veya benzer bir durumu yaşayan varsa sürecin nasıl işlediğini anlatabilir mi? Telefon numaram, adresim doğru. Düzenli olarak da yurt dışından ürün alan biriyim, belki önceki kayıtlardan görüp düzeltme ihtimalleri de olabilir diye düşünüyorum. Ne yapılmalı sizce? Ürünü taşıyan lojistik ile iletişime geçeyim dedim ama cevap alamadım. Satın aldığım platform üzerinden bilet açtım ancak onlar da düzenleme yetkilerinin olmadığını, lojistik ile iletişime geçmem gerektiğini bildirdiler bana.
  • Öncelikle, ürün gümrükte ise yanlış kimlik bilgisi nedeniyle gümrük memuru sizden düzeltme isteyebilir. Ancak bu her zaman garanti değildir.
  • İletişim kurabileceğiniz bir yol olarak, ürünün kargolandığı lojistik firmasıyla tekrar iletişime geçmeye çalışın. İletişim kanallarını (telefon, e-posta, sosyal medya) denemenizi tavsiye ederim.
  • Eğer mümkünse, kimlik bilgilerinizin düzeltilebilmesi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Lojistik firmasıyla tekrar iletişim kurarak, kargonuzu takip edin. Gönderi numarasını kullanarak, kargonuzun gümrüğe ulaşma durumunu öğrenin.
2. Gümrük ile doğrudan iletişime geçmeyi düşünün. Yanlış kimlik numarasını bildirin ve durumu açıklayın. Gerekirse, belge veya kanıt sunun.
3. Satın aldığınız platformdan destek almayı sürdürün. Yanlış kimlik bilgisi nedeniyle sorun oluşursa, onlardan yardım istemeye devam edin.
  • Eğer kargo gümrükte beklerken yanıt alamazsanız ve düzeltme yapılmazsa, ürününüz gümrükten iade edilebilir. Bu durumda, ürünün yeniden gönderimi veya iade prosedürleri hakkında bilgi almak için ilgili platformla iletişimi sürdürün.
  • Kimlik ve adres bilgilerinin doğruluğunu sağlamak, gelecekteki kargolarınızı hızlı alabilmeniz için önemlidir.

Sonuç olarak, harekete geçip yetkililerle irtibat kurarak durumu düzeltmeye çalışın. Beklemek riskli olabilir.