Yurt dışından hâlâ konsol getirilebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wartz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 192
  • Etiketler Etiketler
    konsol

Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Aylar sonra başka bir ülkeye tatile gideceğim. 3DS ve Playstation 5 getirmeyi düşünüyorum. Kutusunu çıkaracağım. Sorun olur mu?

Aylar sonra başka bir ülkeye tatile gideceğim. 3DS ve PlayStation 5 getirmeyi düşünüyorum. Kutusunu çıkaracağım. Sorun olur mu?

Kutusuyla getirsen de olur ben öyle kendim de başkasına da ürün için birkaç kez getirttim.

Muafiyet listesine buradan ulaşabilirsiniz. Ürünü getirebilirsiniz kutudan çıkarmaya falan gerek yok bu tür hurafeleri kim çıkartıyor bilmiyorum ama gümrük memuru o ürünü dahi ticari amaçlı ürün olarak sayabilir isterse. Zaten bu gümrük muhabbetini fazla abartıyor insanlar, adamların hedefi sizin gibi normal insanlar değil cidden kaçakcılık seviyesinde fazla ürün getiren kitle onları da zaten 50 metre uzaktan tespit ediyorlar. Büyük ihtimalle elinizi kolunuzu sallayarak geçeceksiniz.

Hocam ikinci el alacağım. Yine de sayarlar mı?

Kutusuyla getirsen de olur ben öyle kendim de başkasına da ürün için birkaç kez getirttim.
Hocam birde Meta Quest 3 getirsem yanımda sorun olur mu?

Hocam ikinci el alacağım. Yine de sayarlar mı?
Sayarlar. İkinci el ürünler sonuçta ticari değeri olan ürünler.

Hocam birde Meta Quest 3 getirsem yanımda sorun olur mu?
Eğer gümrük kontrolüne yakalanırsanız sıkıntı olabilir. Attığım listedeki ürünler dışında 430€'luk hakkınız var. "Ürünü kutudan çıkartın" tarzı olaylarda geçerli değil. Gümrük memuru keyfi isterse iç çamaşırlarınızı dahi vergilendirmeye çalışır. Tabi buradaki en önemli nokta gümrük kontrolünün çok nadir olması. Bana bugüne kadar 1 kere denk gelmedi örneğin ki çok uçarım.

Peki birisini gideceğim kişiye versem ikisini'de kendim alsam sorun çıkar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…