iPhone'un birçok serisinin sıfır, kapalı kutu olarak satıldığını iddia eden birçok satıcı var yaşadığım şehirde. Tabii ben almadan önce seri numarası kutu ile eşleşiyor mu falan kontrol ederim bu ayrı bir mesele ama 13 ve 14 eski cihazlar oldukları için 0 olması ihtimali bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca bir de yılda 8 ay kullanım var ve bunun azalmayacağının da garantisi yok. O yüzden Galaxy A56 alayım kafam rahat etsin diyorum. A56 22-23 bin, iPhone 13 pro ve 14 proya da 20 ile 25 arası fiyat veriyorlar. Sizce? Deneyimi olan var mı bu şekilde iPhone alıp da? Tavsiyeleriniz nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
25 bin TL gibi bir bütçeyi konuşursak yurt içi Xiaomi 15T, Honor 400, S24 FE bakılır, yurt dışı cihaz riskine girmeye gerek kalmaz.
Talha Yiğit
Yetkin
A56 ya o parayı vermeyin bence değmez. 0'a yakın 2.el cihaz baksanız daha iyi gibi veya ben güvenemem illa garanti olsun diyorsanız Getmobil'den alabilirsiniz. 12 ay garanti veriyorlar yenilenmiş cihaza. Bizde iPhone 11 aldık yakın zamanda cihaz güzel yani hem bayide olanları da test edebiliyorsunuz.
duality2
Uzman
YD kullanıcısıyım, 4 ay da olsa çift telefon taşımak pek iyi değil. Kaldı ki ben evden çalışıyorum, yine de yoruyor adamı 
Şu an eldeki S24 Ultra'yı çıkarıp, yurtiçi S24, S25 veya iPhone 16e tarzı bir şeye geçmeyi düşünüyorum.
S24, S24 FE, S25 FE vs. bakılabilir diye düşünüyorum.
Şu an eldeki S24 Ultra'yı çıkarıp, yurtiçi S24, S25 veya iPhone 16e tarzı bir şeye geçmeyi düşünüyorum.
getmobil, yepy vb yerler hiç güvenilir gelmiyor bana. çünkü hangi parçaların değiştiği telefon gelince öğreniliyor ve hep yan sanayi değişim. o nedenle uzağım oralara.A56 ya o parayı vermeyin bence değmez. 0'a yakın 2.el cihaz baksanız daha iyi gibi veya ben güvenemem illa garanti olsun diyorsanız Getmobil'den alabilirsiniz. 12 ay garanti veriyorlar yenilenmiş cihaza. Bizde iPhone 11 aldık yakın zamanda cihaz güzel yani hem bayide olanları da test edebiliyorsunuz.
Cihazların gerçekten güvenilir olduğunu bilsem 4 ay meselesinin riskini belki alırım ancak sanırım yurtiçi A56 veya imei kaydı yapılabilir olduğu için YD Xiaomi 15t düşünebilirim.YD kullanıcısıyım, 4 ay da olsa çift telefon taşımak pek iyi değil. Kaldı ki ben evden çalışıyorum, yine de yoruyor adamı
- Makaleler
- 6
Yurt dışı Xiaomi, Google gibi kaçak kayıt edilen cihazlar haricine bakmayın.
Eğer onlarda olmazsa A56 iyidir. Kendi fiyatının en başarılı cihazlarından biri.
Ama 25k bütçen varsa ek olarak Nothing 3A, bütçe çıkarsan S25 FE öneririm.
Eğer onlarda olmazsa A56 iyidir. Kendi fiyatının en başarılı cihazlarından biri.
Ama 25k bütçen varsa ek olarak Nothing 3A, bütçe çıkarsan S25 FE öneririm.
Honor 400 kullanıyorum ve A56 ile kıyaslayınca bana daha uygun geldi Honor 400 alın kalan bütçeniz ile gümüş alırsınıziPhone'un birçok serisinin sıfır, kapalı kutu olarak satıldığını iddia eden birçok satıcı var yaşadığım şehirde. Tabii ben almadan önce seri numarası kutu ile eşleşiyor mu falan kontrol ederim bu ayrı bir mesele ama 13 ve 14 eski cihazlar oldukları için 0 olması ihtimali bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca bir de yılda 8 ay kullanım var ve bunun azalmayacağının da garantisi yok. O yüzden Galaxy A56 alayım kafam rahat etsin diyorum. A56 22-23 bin, iPhone 13 pro ve 14 proya da 20 ile 25 arası fiyat veriyorlar. Sizce? Deneyimi olan var mı bu şekilde iPhone alıp da? Tavsiyeleriniz nedir?
A56 için Adaptör + Kılıf almanız da gerekecek honor 100w şarj aleti ekran koruyucu ve kılıf gönderiyor.
Tek eksisi 6 yıl güncelleme desteği olmaması ki bence 1-2 yıl sonra onu da düzeltebilirler belki.
- Makaleler
- 6
Honor 400 kullanıyorum ve A56 ile kıyaslayınca bana daha uygun geldi Honor 400 alın kalan bütçeniz ile gümüş alırsınız
A56 için adaptör + kılıf almanız da gerekecek Honor 100W şarj aleti ekran koruyucu ve kılıf gönderiyor.
Tek eksisi 6 yıl güncelleme desteği olmaması ki bence 1-2 yıl sonra onu da düzeltebilirler belki.
Honor 400 şu an asla değecek bir fiyata sahip değil. A56'dan daha pahalı.
Ayrıca kılıf (isteğe bağlı) adaptörde 400'den fazla değil en fazla 600 800 tutacak zaten
Tek eksisi 6 yıl değil. eSIM çalışmaması, dandik malzeme kalitesi, ön kamerası gibi. Ama işlemci arka kamera batarya iyi.
18.000 TL olsa değerdi.
Ne zam yemiş ya.Honor 400 şu an asla değecek bir fiyata sahip değil. A56'dan daha pahalı.
Ayrıca kılıf (isteğe bağlı) adaptörde 400'den fazla değil en fazla 600 800 tutacak zaten
Tek eksisi 6 yıl değil. eSIM çalışmaması, dandik malzeme kalitesi, ön kamerası gibi. Ama işlemci arka kamera batarya iyi.
18.000 TL olsa değerdi.
Ön kamera arka kameradan iyi bu arada e sim denemedim malzeme kalitesi olarak arka kapak kalitesiz ama honor dayanıklılığından bahsetmeye gerek yok galiba.
En son 18K idi 24k olmuş Ama A56 da kullandığım için biliyorum parmak izi sistemi çok kalitesiz yağmurda okumuyor ve başkalarının parnağıyla açılıyor 1 aya yakın kullandım sınıfta arkasdaşlar öylesine okutup açıp telefona bakmışlardı.45W ise sorun değilse ben tamamım.
s24FE-25Fe için laf yok zaten baba cihazlar
- Makaleler
- 6
Ne zam yemiş ya.
Ön kamera arka kameradan iyi bu arada e SIM denemedim malzeme kalitesi olarak arka kapak kalitesiz ama Honor dayanıklılığından bahsetmeye gerek yok galiba.
En son 18k idi 24K olmuş ama A56 da kullandığım için biliyorum parmak izi sistemi çok kalitesiz yağmurda okumuyor ve başkalarının parnağıyla açılıyor 1 aya yakın kullandım sınıfta arkasdaşlar öylesine okutup açıp telefona bakmışlardı. 45W ise sorun değilse ben tamamım.
S24 FE-25FE için laf yok zaten baba cihazlar![]()
Honor 400 de aynı parmak izi bulunuyor
Yani çöp malzeme kalitesine sahip bir cihaz ne kadar dayanıklı olur bilmem. A56 kağıt üstünde daha iyi değerler sunuyor o anlamda.
45W ile 45 dk 1 saat aralığında doldurursun. Çok acil işin olmadığı sürece iyi değer.
Bazı YouTuber'lar Honor'dan para aldığı için gereksiz övdü bu cihazı.
Ama hakkını verelim, 18k gibi bir fiyat etiketinde bayağı iyiydi.