Hocam haklısınız ama belki arkadaşın premium denemesi vardır kuponu da varsa 90 liraya bile getirmiş olabilir. Çünkü bana da aynısı oldu 130 liraydı kalem kuponla 80'e geliyordu seti ama bende olduğundan almadım. Bazen fırsatları yakalamak gerekiyor.

Hocam haklısınız ama belki arkadaşın premium denemesi vardır kuponu da varsa 90 liraya bile getirmiş olabilir. Çünkü bana da aynısı oldu 130 liraydı kalem kuponla 80'e geliyordu seti ama bende olduğundan almadım. Bazen fırsatları yakalamak gerekiyor.
Evet, haklı olabilirsiniz, eyvallah. Buna bir şey diyemem.

%100 eminim o kalem kırktasiyede 500-600TL'ye satılıyordur. Tek bir kalem için değil ama yanına 3-4 tane de yedek kalem alır hem kargo ücretini bedavaya getirirdim hem de bayağı bir para cebimde kalırdı, esnafa para kazandırmaktansa, böylesi daha iyi.
Peki kardeşim, haklısın.

Zaten çoğu platformda artık abonelik sistemi var ondan kargo bedavaya geliyor. Bende Amazon'da sırf bedava hakkım gitmesin diye 200 TL'ye mouse pad alıp arkadaşa vermiştim :D

Olay aslında “bir kalemmiş, oymuş, buymuş” meselesi değil arkadaşlar. Ben çalışanım, götürmekle yükümlüyüm zaten; işim bu. Ama paketten bir tane kalem çıkınca açıkçası biraz şok oldum. Faturaya bakıyorum, 1 adet “xxx” markalı kalem yazıyor… gerçekten şaşırdım.

Bir de şöyle bir durum var, gençler bana katılır mısınız bilmem ama bu tamamen benim düşüncem:

Bizi tembel ve üşengeç yapan şey bence koronavirüstü. O zamanlar kalemdi, silgiydi, kitaplıktı vs. birçok şey kargoyla geliyordu. İnsanlar evden çıkmak istemediği için her şeyi internetten almaya alıştı. Bu üşengeçliğin temelinde de o dönem yatıyor bence.

Küçük şeylere gereğinden fazla para akıtmanın farklı sebepleri de var sisteme para da sokuyor olabilir aynı kişi o şekilde günlük ihtiyaçları doğrultusunda sürekli alışveriş yapsa hiç sırıtmaz Pro'su kurumasın diye 137k ya dolap alan var altı üstü bir dolap ne kadar paraya üretiliyor da onu alıyorsun böyle basit şeyler kullanılarak sisteme para sokanlar var mesela çok cüzi fiyatlara Spotify YT premium hesapları satılıyordu zamanında elektrik malzemesi alanı bile gördüm gözümüzün önünde bize de kendini belli etmeden ödemeyi yaptı gitti sonradan fark edebildik bir kaleme takılmayın o kadar.