Z kuşağından çoğu kişinin orta yaşlara kadar yaşamadığı acıları yaşadığı açıklandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan glados
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 946
Kısmen katılıyorum fakat sosyal medyada olanlar harici genel olarak da bir umutsuzluk dolaşıyor bence. Travma yaşadım diye laf edenlerin çoğu ilgi için aç insanlar. Diğer kısım için ekonomi, ahlaksal çöküş, göç problemleri vs bir sürü etken de var hocam. Öncesi ile kıyaslamanın bir yere kadar doğru olduğunu düşünüyorum fakat günümüzün de kendi problemleri olduğunu göz ardı etmemek lazım.
Alttaki metne de değinmiş oldum lakin ekleme yapayım, biraz katılıyorum fakat gün geçtikçe de kötüye gidiyoruz. Daha ne kadar böyle devam edecek kim bilir. Herkes ülkeyi satmanın derdinde nedense.

Herkesin kendine göre derdi var böyle küçümsemek normal bir şey değil abartı da değill illa Z kuşağının travmasını anlaman için cephede savaşmalarımı gerekiyor travmaları olmaları için? Evet bazıları gerçekten boş şeyleri dert ediniyorlar ama aralarında buna bende dahil bazı anlatmadığım travmalarım var bunu forum gibi sosyal herkese açık platformlarda duyurmak istemiyorum bu kadar.

Her yüzyılın kendine göre bir problemi var o zamanın cephesi bugünün bilmem neyi bu şekilde dert kıyaslaması yapmak çok etik bir davranış değil dediklerinize de katılmıyorum ve muhtemelen sizde zaten Z kuşağındansınız kendi kuşağınıza laf etmek pek de mantıklı değil gibi sanki.

Son düzenleme:

Kısmen katılıyorum. Ama savaş bana çok saçma geldi. Sonuçta yaşandı o zaman ve bitti. Ayrıca günümüdeki sorunlar çok daha farklı.

bazı anlatmadığım travmalarım var bunu forum gibi sosyal herkese açık platformlarda duyumak istemiyorum bu kadar.
Senin kişisel travmaların olabilir, bugün Norveç'te de mutsuz olan, intihar eden gençler var. Dünyanın en mutlu ülkesine gitsen yine problemler yaşayabilirsin. Bu kişisel olayları doğrudan kuşağa yansıtmak mantıksız.

Mesajımı cevap vermek için değil anlamak için oku. Ekonomik kriz gören tek nesil biz değiliz.

Sizinki Z kuşağını eleştirmek değil sizinki küçümsemek aşağılamak ve bunu ilk mesajınızda bu şekilde eleştirerek açıklamadınız. Biraz daha saldırgan bir şekilde bir eleştiri yaptınız konuyla ilgili ben de bundan bahsediyorum. Cephe bilmem ne diyorsunuz evet ekonomik krizi tek gören biz nesil değiliz ama en azından diğerki nesiller de bu kadar ekonomik kriz, mülteci problemi, pandemi, aşırı zorbalık vesaire vesaire bunları en çok yaşayan benim de bulunmuş olduğum Z kuşağında var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi araştırma bunu diyor keşke bunu da yazsaydılar

@Thanos kendinizi acındırmayı bırakın, daha fazla şey söylemeyeceğim.

Arkadaşın ilk satırı gayet dogru hocam "şimdiki gençler de dokunsak travma yaşadım diye geziyor. 100 yıl önce şimdi 'daha çocuk' dediklerimiz cephede savaşıyordu." burada gayet de kücümsemeye calışmışsınız

Kimsenin ne yaşadığını bilmeden genellemeler üzerinden yapılan bir çıkarım bu. Bazısının aile yapısı kötüdür bazısının aile ekonomisi.
Yaşadığımız olaylar abartı da değil aslında acı acıdır.

Bu arada savaşa cepheye gitmek bence daha iyi. Niye diye sorarsınız en azından amacınız belli, milletinizin yok olmamasına vesile oluyorsunuz. Bu da güzel bir değer ve onurlu bir şey. Şu an ise değersizleşme söz konusu, insanlık değerleri yozlaştı.

Şu an sağ sol çatışmaları gene var, sadece sokakta görmüyorsun. Şu an kutuplaşmalar ileri seviye mesela- RTE sayesinde-. İlla her şey kan, silah, sopa olması gerekmiyor. Acı sadece fiziksel değildir. Acının psikolojik etkisi daha büyüktür.

İntiharlar artmış çünkü intihar psikolojik bir eylem. Şu an acı dediğimiz şey artık psikoloji oldu. Evet, Z kuşağının psikolojisi de pek iyi değil.

Arkadaşlar illa her şey maddesel algılamayın. Günümüz sıkıntılarından birisi de bu, her şeyi maddesel olarak algılanmaya göre eğitildik.
Para, savaş, silah, arabalar vs. bunlar bi müddet gelip geçer. Ancak insan zihninden geçen şeyler kalıcıdır, psikolojiyi bu kadar yamana atmayın.

Çoğu insan psikolojisini yönetemediği için sınavlarda başarısız oluyor mesela. Çoğu lider savaşlarda psikolojisini yönetemediği için savaş kaybediyor. Bunlar en basit örneklerdir.

Şu anki acılarımız maddesel değil daha çok zihinseldir. Bence zihinsel acıları dindirmek daha zor.

@6027 zihinsel acılar her dönemde vardı. Psikoloji, duygu, iç dünya ilk defa günümüz ergenleriyle görülen bir şey değil. Kimse problemleri yok, acıları yok, her şey cennet demiyor onlara ama gözlerini açıp gerçekçi olmaları gerek. Ne en çok acı çeken jenerasyon bu jenerasyon ne de global olarak en çok acı çeken gençlik bu gençlik.

Kendilerini acındırıp çok acılar çektik, çok zorluklar çekiyoruz diye geziniyorlar etrafta. Önceki jenerasyonun da psikolojik sorunları vardı. Şimdi kutuplaşma var, evet ama CHP'li gençlik etrafta 'acaba bu mahalle sağcı mahallesi mi? Girersem mermiyi yer miyim topuğuma?' demiyor.

Kendi iyiliğiniz için geçin bu duygu sömürülerini. Silkinin, kendinize gelin. Teknoloji çağında yaşıyorsunuz. Teknolojiye en iyi ayak uyduran nesilsiniz. Şimdikiler gibi iPad çocukluğu geçirmeden teknolojinin bütün nimetlerine doğdunuz.

Kendi kendinize karamsar triplere giriyorsunuz. CHP kazansa hayatınız kurtulmayacak. Şu anda da çalışan parayı löp löp götürüyor CHP Türkiyesin'de de çalışan götürecek. CHP başa geçince Kemal dedem, Özgür dedem 'hop gençler IBAN atın da maaş bağlim' demeyecek size.

Klasik orta seviye Türk ailesinden çıkma yakın arkadaşım var. Daha lisede web site yaparak kendi sistemini topladı. Şu an üniversitede her ay borsaya 30 bin TL para yatırıyor. Ne bir torpili var, ne bir tanıdığı. Tamamen kendi bileğinin kuvvetiyle saatlerce uğraşıp didinip kazanıyor parasını. Kapı kapı, şirket şirket geziyor iş bağlamak için. İş bağlanınca da en iyisini yapmak için gerekirse anlaştığından iyisini teslim ediyor.

Çalışana bu ülkede ekmek her zaman oldu, her zaman olacak. Adam gibi çalışmasını bilin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…