Ali AKÇAKMAK

Üyecik
Arkadaşlar herkese merhaba, elimde Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W üst segment, kaliteli Japon kondansatörleri olan ancak ATX 2.31 destekli bir PSU var.

Sorum şu:

Yeteri kadar kendi orijinal PCI-e kablosu/çıkışı olan, 12VHPWR çıkışı olmayan ve ATX 2.31 bu güç kaynağını, ATX 3.1 PSU ile kullanılması tavsiye edilen RX 9070 XT ile kullanabilir miyim?

Kağıt üstünde dönüştürücü ile sorunsuz kullanabilmeniz gerek. Öte yandan 12VHPWR söz konusu olunca native kabloların bile pratikte bir garantisi yok.

Taichi ya da Nitro+ mı aldınız/alacaksınız?

Kağıt üstünde dönüştürücü ile sorunsuz kullanabilmeniz gerek. Öte yandan 12VHPWR söz konusu olunca native kabloların bile pratikte bir garantisi yok.

Taichi ya da Nitro+ mı aldınız/alacaksınız?

GPU henüz alınmadı. Nitro+ veya Taichi alsam içinden çıkan ahtopot kabloyu PSU'nun 3 ayrı çıkışından 3 ayrı Power kablosu ile beslesem ve konnektör bağlantılarından emin olursam hat anlamında sorun olmaz diye düşünüyorum ancak ATX 2.31 ve 3.1 arasındaki teknik fark GPU açısından sorun oluşturur mu onu bilmiyorum işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gpu henüz alınmadı. Nitro+ veya Taichi alsam içinden çıkan ahtopot kabloyu psunun 3 ayrı çıkışından 3 ayrı power kablosu ile beslesem ve konnektör bağlantılarından emin olursam hat anlamında sorun olmaz diye düşünüyorum ancak Atx 2.31 ve 3.1 arasındaki teknik fark gpu açısından sorun oluşturur mu onu bilmiyorum işte.
Sorun oluşturmaz, en azından oluşturmamalı. ATX 3.0/3.1'in en büyük avantajı GPU'nun anlık spikelarına karşı eski PSU'lara nazaran daha toleranslı olmasıdır. Siz zaten 1200W bir ürün kullanıyorsunuz, 9070XT bazında herhangi bir spike PSU'yu sarsmayacaktır. Fakat dediğim gibi söz konusu konnektör 12VHPWR olunca ahtapot/native fark etmiyor, her şey mümkün.