Black Plague

Uzman
Makaleler
11
Yer
Inside of Time
Selam arkadaşlar, mesela gece saatleri veya forum kalabalıkken bir konu açtınız diyelim. Ancak moderatörler hızlıca konu onayladığı için sizin konularınız altlara kayabiliyor. Bu yüzden hiç mesaj almayan konular günde bir defa bile olsa yeni açılan konular kısmında öne çıkarılabilse güzel olur. Nedeni ise şu: Techolay kullanıcılarının çoğu kategorilerde gezinmek yerine yeni açılan konular kısmında bekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç cevap almayan konular diyorum.

Hocam bir zahmette biri mesaj yazsın yani. Burası sonuç olarak bir forum. Bu forumun açılma amacı ise insanların birbirlerine yardım etmesidir. Diyelim ki biri laptopuna yanlışlıkla su döktü konu aşağıya kaydı ve acil yardım istiyor. Böyle durumlar içinde mi gereksiz?

Bu arada hocam düşündüğünüz şey gayet güzel formu ciddi anlamda güzelleştirir zaten burada amacımız da o zaten hem topluluğumuz gelişsin hem de insanlara yardımcı olalım lakin her hastalığın bir çözümü olmadığı gibi her sorununda bir çözümü olacağını bekleyemeyiz değil mi? Bu yüzden de diğer sorunlara yönelmek daha iyi olur.

Hocam neresi karmaşık olur? Adamın konusu mesaj almamış acil yardıma ihtiyacı var ve sadece günde 1 kez yeni açılan konular kısmına konusunu çıkarabilir. Bundan ne olacak acaba?
Bunu bir kişi yapmayacak ki? Herkesin yaptını düşün. Bu sefer yeni açılmış konular da alta düşebilir.

Bu arada hocam düşündüğünüz şey gayet güzel formu ciddi anlamda güzelleştirir zaten burada amacımız da o zaten hem topluluğumuz gelişsin hem de insanlara yardımcı olalım lakin her hastalığın bir çözümü olmadığı gibi her sorununda bir çözümü olacağını bekleyemeyiz değil mi?

Böyle teknoloji forumlarında buna benzer bir olay olacağını düşünmüyorum. Fakat olursa orasını bilemem.

Bunu bir kişi yapmayacak ki? Herkesin yaptını düşün. Bu sefer yeni açılmış konular da alta düşebilir.

Hocam zaten bir konunun mesaj almama ihtimali çok düşük bu forumda. Fakat bazen moderatörler aktif olamayabiliyor ve konu birikiyor. Moderatör foruma girince 30'dan fazla konu onaylanma bildirimini tak tak onaylıyor. Senin konu da kuş olup uçuyor.

Düşecek zaten. Peki o zaman aciliyeti olan konuya ne olacak? Örnek verdiğiniz su döküldü diyen adamın mesajı eski mesajların altında çürürse ne olacak? Bunu da düşünmek lazım. @Black Plague

Bilemiyorum hocam. Başka forumlar günde birden fazla öne çıkarma veriyor fakat herhangi bir karmaşa söz konusu değil. Forum hala ayakta.

Son düzenleme:
Hocam zaten bir konunun mesaj almama ihtimali çok düşük bu forumda. Fakat bazen moderatörler aktif olamayabiliyor ve konu birikiyor. Moderatör foruma girince 30'dan fazla konu onaylanma bildirimini tak tak onaylıyor. Senin konuda kuş olup uçuyor.

Bilemiyorum hocam fakat da gibi forumlar günde birden fazla öne çıkarma veriyor fakat herhangi bir karmaşa söz konusu değil. Ve forum haka ayakta.

Üye sayısı ve aktiflik oranları çok önemli bu konuda. Ne kadar üyeleri var veya kaçı aktif bilemiyorum ama üye sayısının gittikçe arttığı bir sistemi karmaşıklaştırmak üye kaybına yol açabilir. İnsanlar daha basit ve kafasını karıştırmayan şeylere yöneliyorlar. Yeni üye adam 3 hafta önceki konuyu görse bir de altında 3 gün önceki konuyu görse o zaman ne diyecek? Forum o kadar da aktif değil diye düşünür, belki mesaj bile yazmaktan vazgeçer. Böyle konuşuyoruz ediyoruz da son söz yine yönetim ekibinde. Kararlarına karşı saygımız sonsuz.

Üye sayısı ve aktiflik oranları çok önemli bu konuda. Ne kadar üyeleri var veya kaçı aktif bilemiyorum ama üye sayısının gittikçe arttığı bir sistemi karmaşıklaştırmak üye kaybına yol açabilir. İnsanlar daha basit ve kafasını karıştırmayan şeylere yöneliyorlar. Yeni üye adam 3 hafta önceki konuyu görse bir de altında 3 gün önceki konuyu görse o zaman ne diyecek? Forum o kadar da aktif değil diye düşünür, belki mesaj bile yazmaktan vazgeçer. Böyle konuşuyoruz ediyoruz da son söz yine yönetim ekibinde. Kararlarına karşı saygımız sonsuz.

Bilemiyorum hocam fakat bir konunun 3 hafta gibi bir süre boyunca mesaj almaması çok zor. Bundan ötürü böyle bir öneride bulundum.

Bilemiyorum hocam fakat bir konunun 3 hafta gibi bir süre boyunca mesaj almaması çok zor. Bundan ötürü böyle bir öneride bulundum.

Buyurun hocam.
Bence cevapsız sorulara ödül puanı tarzı sistem gelebilir belki daha fazla insanın merakını çeker ve dediğiniz şeye çözüm olur.

Selam arkadaşlar, mesela gece saatleri veya forum kalabalıkken bir konu açtınız diyelim. Ancak moderatörler hızlıca konu onayladığı için sizin konularınız altlara kayabiliyor. Bu yüzden hiç mesaj almayan konular günde bir defa bile olsa yeni açılan konular kısmında öne çıkarılabilse güzel olur. Nedeni ise şu: Techolay kullanıcılarının çoğu kategorilerde gezinmek yerine yeni açılan konular kısmında bekliyor.

Gece genelde mod olmadığından çok konum sabaha onaylanmıştır. O yüzden "hızlıca" ibaresi biraz abartı olmuş.

Diğer konuya gelecek olursak, çok mantıksız gibi gelmedi bana.

1736862355859.webp

Ana sayfada, kategorilerin de üzerinde yer alan bu iki kısmın kontrol edilme alışkanlığının kazanılması lazım. Sosyal yönetimi elinden geldiğince kolaylık yaratacak yenilikler sunuyor ancak biraz da Sosyal üyelerinin elini taşın altına sokması gerekiyor.

Her konuda bilgi ve tecrübeye sahip olunamıyor. Detaylar arttıkça verilen yanıt miktarı azalıyor.

Misal, konu açıp soru sorduğum zaman ya beklediğim yanıtı alamıyorum ya da hiç yanıt alamıyorum. Sorum ya cevapsız kalıyor ya da çözebilirsem ben çözüyorum... Cevaplanan konularda da akla ilk gelen ve genelde yazmak için yazılan mesajlar oluyor.

Özetle, bazen istediğimiz gibi olmuyor.