Red Dead Redemption 2: Yani anlatmaya pek gerek yok, dünyanın en iyi oyunu teknik açıdan. Yani bu kadar detayın olması ve bir arada da olması, harmanlanması apayrı bir mevzu. Zevk açısından da en çok hoşuma giden oyun denilebilir hatta ama burası öznel kısım bunu biliyorum aman deyim
Dying Light (ilk oyunu): Yani TLOU ile kıyaslamak istemem çünkü bazı eserler her açıdan iyi olurken diğerleri daha az şeye önem verip direkt onun en iyisi olurlar. Dying Light serisi de öyle. Hikaye olarak elbette TLOU kadar hiç değil ama standardın da 2 tık üstü sadece. Lakin asıl olayı o günümüzdeki dünyanın, gerçekçi zombi atmosferine uyarlanması, bunu yaparken de tasarımların çok iyi ayarlanması... Henüz daha bu apokaliptik hissi yaşayabileceğim oyun düşünemiyorum. Dying Light'ın 2. oyunu bile bunun gazabına uğradı... He daha Stalker 2 ve The Beast var ama 2015 yapımı bir oyun için de yine de muazzam ötesi...
Cyberpunk 2077 & GTA 5: Yine Dying Light'ta olduğu gibi günümüzdeki dünyayı oyuna yansıtmak... Bunu yapabilen oyun sayısı çok az. Zaten buradan nadide oyun oldukları gayet açık. Zaten Rockstar her oyununda devrim açıyor. CD Projeckt Red için de öyle denebilir aslında. Hele ki Cyberpunk 2077'deki hikaye de GTA 5'e göre daha derin bence.
Baldur's Gate 3: Yani daha 2 yıl önce GOTY alan bir oyun genel olarak en iyilerinden ve CRPG türü içerisinde de zaten bir zahmet en iyisi. Arcade hissinden nefret etmiyorum ama böyle acayip gerçekçi RPG oyunlarını görünce de nefret hiçten edemiyorum
Detroit: Become Human: 50+ sonlu bir oyun... Üstelik seçimlerin çoğu da sonuçları değiştirdiğini hissettiriyor da. Yani oynarken cidden keyif veren yapım. He birde tekniksel mana da hikayesi en çok gelişen oyunlardan bir tanesine bence... Yapıldığı tarihte zamanın zaten ötesindeydi ama şuanda bile öyle gibi. Eşi benzeri yok.
Subnautica & Planet Crafter: Yani genel olarak iyi tekniksel bir yapıya sahip olmasalar bile konsept olarak eşi benzeri çok çok az örneğini görebileceğimiz yapımlar. Hele ki indie oyunların içerisinde.