Eğer güzel bir maaş alıyorsan (bunu ödeyebilecek ve rahat geçinebilecek bir maaştan bahsediyorum) ve 6 ay gidip döndüğünde aynı rahatlıkta aynı düzeyde ve maaşta bir iş bulamayacaksan mantıklı. Verilebilir bir para.

@NeonDragon, esas mesele o zaten. Özel sektörde 6 ay kolay kolay hiçbir firma çalışanı idare etmez. Ama düşününce 333K da az buz para değil. Büyükşehirlerde maaşlar daha yüksek oluyor ama bir o kadar da giderle boğuşuyor insanlar. Günün sonunda eline kalan para belki bir asgeri ücret bile değilken, bu paraları verebilmek hiç kolay değil.

Zam üstüne zam. Bedelli askerlik ücreti gittikçe artıyor. Şimdi ise 333 bin 88 TL oldu. Bakalım daha nereye kadar gidecek.

Zaten önceki fiyatını da çıkaramıyorduk bari 1 seneliğine yedekten gidelim de üstüne para almış oluruz 300k ne ben biraz daha üzerine para koyup yurt dışına okumaya giderim.
İyi firmalarda çalışan insanlar için bu parayı ödemek çok mantıklı ama herkes çalışıp da bedelli askerlik ücretini ödeyemez.
Zaten bunu tartışmaya gerek de yok diye düşünüyorum bedelli askerlik biz sıradan vatandaşlar için değil varlıklı ailelerin çocukları askere gitmesin diye yapılmış bir şey.