alimali

Uzman
Makaleler
3
Merhaba. Windows'ta DPI sansürü aşmak için kullanılan GoodbyeDPI'a artık veda etme zamanı geldi diye düşünüyorum. Sistem geneli bir çözüm isteniyorsa Zapret, Uygulama ve site özelinde bir çözüm isteniyorsa ByeDPI (konuya gitmek için tıklayın) kullanmak en iyisi.
Bu videoda kendi kullandığımız servis sağlayıcı için nasıl strateji bulunur (blockcheck) ve bu strateji Zapret'te nasıl kullanılır bunu gösterdim. Kullanımı Zapret için yazılmış bir GUI olan ZapretControl üzerinden gösterdim, bence kullanması daha güzel. İyi seyirler.

Aşağıdaki servis sağlayıcılarını kullanıyorsanız daha önceden bulunmuş hazır stratejileri kullanabilirsiniz. Kendi servis sağlayıcınız için bulduğunuz stratejileri paylaşarak konuya katkı sağlayabilirsiniz.

Türk Telekom (denendi)

Kod:
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=4

Vodafone, Turkcell Mobil (denendi)

Kod:
--dpi-desync=multisplit --dpi-desync-split-pos=2

Zaman içerisinde bulduğum hazır parametrelerle düzenlediğim Zapret programını buradan indirebilirsiniz.

zapret.webp

İlginçmiş gerçekten :) olmasaydı kendi metodunuzu da bulabilirdiniz blockcheck ile.

Hocam nasıl mümkün oldu bilmiyorum fakat yayınladığınız Zapret Control yazılımıyla birlikte Yogadns Basic DNS Over Quic (DOQ) protokolünde DNS kullanarak sansüronline 100 Mbps altyapısında yayınladığınız Türk Telekom parametrelerinizi kullandığımdan beri 100 Mbps'lik internet hızımın şu seviye fırladığına şahit oldum ama bence bu Speedtest sonuçlarında yanlış çünkü 17 GB'lık dosyayı 57 Mbps upload hızı ile indirebildim nasıl başardınız nasıl bir DPI uygulanıyor bilemiyorum ama en fazla 200 Mbps hız verilen binada verilen fiber sınırını Zapret ile DPI'ı aşarak geçebildim sanırım çok ilginç gerçekten. @Recep Baltaş hocam sansüronline her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor.

Ekran görüntüsü_13-9-2025_134854_speed.cloudflare.com.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-13 135931.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam nasıl mümkün oldu bilmiyorum fakat yayınladığınız Zapret Control yazılımıyla birlikte Yogadns Basic DNS Over Quic (DOQ) protokolünde DNS kullanarak sansüronline 100 Mbps altyapısında yayınladığınız Türk Telekom parametrelerinizi kullandığımdan beri 100 Mbps'lik internet hızımın şu seviye fırladığına şahit oldum ama bence bu Speedtest sonuçlarında yanlış çünkü 17 GB'lık dosyayı 57 Mbps upload hızı ile indirebildim nasıl başardınız nasıl bir DPI uygulanıyor bilemiyorum ama en fazla 200 Mbps hız verilen binada verilen fiber sınırını Zapret ile DPI'ı aşarak geçebildim sanırım çok ilginç gerçekten. @Recep Baltaş hocam sansüronline her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor.

Eki Görüntüle 184561

Eki Görüntüle 184563
Hatalı ölçüm yapmıştır :)