metek9

Çalışkan
Merhaba,

Zapret'te whitelisti DPI'dan excludelaması için Config içerisine nasıl bir komuıt girmemiz gerekiyor veya gerekiyor mu? opt/zapret/ipset/zapret-hosts-user-exclude.txt içerisine bolca whitelistte bulunmasını istediğim siteyi ekledim. Bu böyle doğrudan çalışıyor mu yoksa Config'ten whitelist için bir ayar mı açmamız gerekiyor?

Mesela bazı online alışveriş sitelerinde ödeme yapmaya çalıştığımda bankaların ödeme sistemlerine yönlendirirken sayfayı yüklemiyor, mecburen mobil verimden ödeme yapmak zorunda kalıyorum. Bu tarz durumlarda beni engellememesi için yönlendirmeye çalışıp başarısız olduğu bazı ödeme sayfalarını whiteliste ekledim fakat hala aynı sorunla karşı karşıyayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Zapret'te whitelisti DPI'dan excludelaması için Config içerisine nasıl bir komuıt girmemiz gerekiyor veya gerekiyor mu? opt/zapret/ipset/zapret-hosts-user-exclude.txt içerisine bolca whitelistte bulunmasını istediğim siteyi ekledim. Bu böyle doğrudan çalışıyor mu yoksa Config'ten whitelist için bir ayar mı açmamız gerekiyor?

Mesela bazı online alışveriş sitelerinde ödeme yapmaya çalıştığımda bankaların ödeme sistemlerine yönlendirirken sayfayı yüklemiyor, mecburen mobil verimden ödeme yapmak zorunda kalıyorum. Bu tarz durumlarda beni engellememesi için yönlendirmeye çalışıp başarısız olduğu bazı ödeme sayfalarını whiteliste ekledim fakat hala aynı sorunla karşı karşıyayım.
- Öncelikle, opt/zapret/ipset/zapret-hosts-user-exclude.txt dosyasına eklediğiniz sitelerin doğru bir şekilde yazıldığından emin olun. Her bir site adresinin yeni bir satıra yazılması gerektiğini kontrol edin.

- Eğer bu dosyayı güncellediyseniz, değişikliklerin etkili olabilmesi için Zapret hizmetini yeniden başlatmanız gerekecektir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1. Terminalde root olarak oturum açın.
2. Aşağıdaki komutu kullanarak Zapret servisini yeniden başlatın:
Kod:
bash
     systemctl restart zapret

- Ayrıca, yapmanız gereken bir diğer kontrol, zapret.conf dosyasındaki ayarların doğru olduğundan emin olmaktır. Bu dosya genellikle /etc/zapret/zapret.conf yolunda bulunur:
1. Bu dosyayı düzenleyin:
Kod:
bash
     nano /etc/zapret/zapret.conf
2. whitelist veya exclude ile ilgili ayarların düzgün yapılandırıldığını kontrol edin. Gerekirse gerekli ayarları yapın.

- Yapılan değişikliklerin ardından tarayıcınızın cache'ini temizleyin veya farklı bir tarayıcıda tekrar deneyin. Tarayıcı cache'leri bazen eski ayarları tutabiliyor.

- Eğer hala sorun yaşamaya devam ediyorsanız, firewall veya diğer güvenlik ayarlarının bu bağlantıları engelleyip engellemediğini kontrol edin. Bu konudaki ayarlara da ihtiyacınız olabilir.

- Son olarak, eğer tüm bu adımlardan sonra sorun devam ediyorsa, detaylı bir log dosyası incelemesi yapmak gerekebilir. Bu loglar genellikle /var/log/zapret.log dosyasında bulunur ve hata mesajları verebilir.

- Öncelikle, opt/zapret/ipset/zapret-hosts-user-exclude.txt dosyasına eklediğiniz sitelerin doğru bir şekilde yazıldığından emin olun. Her bir site adresinin yeni bir satıra yazılması gerektiğini kontrol edin.

- Eğer bu dosyayı güncellediyseniz, değişikliklerin etkili olabilmesi için Zapret hizmetini yeniden başlatmanız gerekecektir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1. Terminalde root olarak oturum açın.
2. Aşağıdaki komutu kullanarak Zapret servisini yeniden başlatın:
Kod:
bash
     systemctl restart zapret

- Ayrıca, yapmanız gereken bir diğer kontrol, zapret.conf dosyasındaki ayarların doğru olduğundan emin olmaktır. Bu dosya genellikle /etc/zapret/zapret.conf yolunda bulunur:
1. Bu dosyayı düzenleyin:
Kod:
bash
     nano /etc/zapret/zapret.conf
2. whitelist veya exclude ile ilgili ayarların düzgün yapılandırıldığını kontrol edin. Gerekirse gerekli ayarları yapın.

- Yapılan değişikliklerin ardından tarayıcınızın cache'ini temizleyin veya farklı bir tarayıcıda tekrar deneyin. Tarayıcı cache'leri bazen eski ayarları tutabiliyor.

- Eğer hala sorun yaşamaya devam ediyorsanız, firewall veya diğer güvenlik ayarlarının bu bağlantıları engelleyip engellemediğini kontrol edin. Bu konudaki ayarlara da ihtiyacınız olabilir.

- Son olarak, eğer tüm bu adımlardan sonra sorun devam ediyorsa, detaylı bir log dosyası incelemesi yapmak gerekebilir. Bu loglar genellikle /var/log/zapret.log dosyasında bulunur ve hata mesajları verebilir.
Yok olmuyor denedim. 3D Secure ödeme sayfalarına yönlkendirilirken sayfalar yüklenmiyor, mobil veriden girincce oluyor ama modemimden aldığım bağlantı üzerinden giremiyorum.

Kod:
This site can’t be reached
The connection was reset.
Try:

Checking the connection
Checking the proxy and the firewall
ERR_CONNECTION_RESET

Yanılmıyorsam modemime openwrt ve zapret kurduğumdan beri var bu problem, diğer herhangi bir erişimde sıkıntım yok, banka uygulamalarına, internet sitelerine, yasaklı sitelere girebiliyorum. Ama online ödemelerde 3D secure sayfalarına yönlendirilirken sayfaya erişemiyorum.

Ödeme yaparken ethernet bağlantımı devre dışı bırakıp, telefondan "USB Tethering" yaparak ödeme yapıyorum artık. Başta beni rahatsız etmiyordu ama dün acil bir ödeme yapmam gerekti ve bu durum aklımdan çıkmış, siteye gir-hata al-çık- ethernet bağlantısını devre dışı bırak- telefonu bul-pcye bağla- usb tether aç-tekrar satın almaya gir- kart bilgileri cart curt vs. derken çok zaman kaybettim. Mesela bunun sonucunda saniyelerle almak istediğim şeyi kaçırdım ve alamadım. Bu ödeme işlemlerinin benim için kabus olmasını istemiyorum o yüzden çözmeye karar verdim. GPT ile birlikte çok çabaladım, saatlerimi-günlerimi harcadım, artık GPT'de tamamen saçmalıyor aynı şeyleri baştan baştan yaptırıyor, üstüne üstlük zapret configimi mahvediyor, diğer tüm erişimimi kesiyor artık GPT'den de umudumu kestim.

Yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden çok teşekkür ederim, gerçekten benim hayatımı kurtarmış olur.

Son düzenleme:
Merhaba, ben de bazı sitelerde sorun yaşıyordum. En son güncel olarak TEB bankası problem yaratmıştı.

Problemi şöyle çözmüştüm; WinSCP programıyla /opt/zapret/ipset altındaki zapret-hosts-user-exclude.txt dosyasına istediğim domainleri ekledim. Burada tam domain adresini ve ayırca *domain.com gibi ekledim. Farklılık olursa tüm uzantıları kapsaması açısından. Ardından cmd üzerinden ssh ile routera bağlanıp cd /opt/zapret/ipset klasörüne geçip ./get_exclude.sh komutu ile girdiğim exclude dosyasının aktifleşmesini sağladım. Bu şekilde istediğim tüm domainleri pas geçiyor zapret. Ayrıca aynı klasörde zapret-ip-exclude.txt dosyası da var. Domain dışında ip bazlı exclude de yapabilirsiniz. Bende bu şekilde çalışmıştı umarım sizde de işe yarar.

Not: Zapret v71.4 Embedded versiyonu kullanıyorum.

Son düzenleme: