Superuser do 53

Uzman
Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar,

Türkiye'deki ISS'lerde hangi Zapret DPI bypass parametrelerinin gerçekten çalıştığını otomatik olarak bulmaya yönelik geliştirdiğim açık kaynaklı ZapretTR için gönüllü testçi arıyorum.

GitHub:
GitHub - superuser-d0/zapret-tr: Windows icin GUI'li zapret dagitimi — Turkiye'deki servis saglayicilarina odakli otomatik DPI atlatma parametresi bulma

Son sürüm:
Release ZapretTR 0.1.5 · superuser-d0/zapret-tr

ZapretTR tam olarak ne yapıyor?​

Öncelikle önemli ayrım: DPI bypass motorunu ben yazmadım. Atlatma işini upstream bol-van/zapret projesinin winws motoru yapıyor.

ZapretTR ise bu motorun üzerinde çalışan bir Windows arayüzü + otomatik test/arama katmanı.

Normal Zapret kullanımında uygun parametreyi bulmak için blockcheck.sh ile çok sayıda kombinasyon test edilebiliyor. ZapretTR'nin amacı bunu daha otomatik ve Türkiye'deki ISS'lere daha uygun hale getirmek.

Kabaca şöyle çalışıyor:

ISS'yi tespit et

önce o ISS için bilinen adayları dene

olmazsa diğer Türkiye profillerindeki adaylara geç

olmazsa daha geniş kombinasyonları tara

çalışan sonucu tekrar doğrula

en iyi sonucu göster

Yani hazır bir config'i herkese uygulamak yerine “bu hatta gerçekten hangisi çalışıyor?” sorusunu test etmeye çalışıyor.

Ayrıca tek bir sonuç üretmek yerine farklı trafik türlerini ayrı değerlendiriyor. Örneğin TCP/HTTP, TCP/HTTPS ve QUIC birbirinden bağımsız sonuç verebiliyor.

Bir stratejinin bir kere başarılı olması da yeterli kabul edilmiyor. Ağdaki geçici değişikliklerin sonucu etkilemesini azaltmak için başarılı adaylar tekrar doğrulanıyor.

HTTP tarafında yalnızca 200 OK alınması da başarı sayılmıyor. Türkiye'deki erişim engelleme sayfaları da 200 döndürebildiği için bunları ayrıca ayırt etmeye çalışıyorum.

Kısacası:

Zapret = DPI bypass motoru

zapret-win-turkey = Zapret'i Windows'ta kullanmayı kolaylaştıran hazır paket/GUI

ZapretTR = Hangi Zapret parametresinin bu hatta çalıştığını otomatik bulmaya çalışan test ve doğrulama katmanı

GUI tarafındaki kullanım yaklaşımında @alimali / zapret-win-turkey projesinden ilham aldım. Bu çalışması için ayrıca teşekkür ederim.

Neden test kullanıcılarına ihtiyacım var?​

Şu anda gerçek saha verisi yalnızca iki profilde var:

• Türk Telekom / AS9121: 25 doğrulanmış aday
  • Turkcell Mobil / AS16135: 2 doğrulanmış aday
Superonline, TurkNet, Türksat, Millenicom, NetSpeed, Vodafone ve Türk Telekom Mobil tarafında ise henüz yeterli gerçek saha verim yok.

Ayrıca aynı ISS içinde bile sonuç değişebiliyor. Üç farklı Türk Telekom hattında üç farklı sonuç aldım.

Bu nedenle özellikle farklı ISS kullanan kişilerden gelecek sonuçlar benim için önemli.

Test etmek için​

ZapretTR-Setup-0.1.5.exe dosyasını indirip kurun ve PARAMETRE TESTİ YAP düğmesine basın.

Testten önce mümkün olduğunca temiz bağlantı olması gerekiyor:

• Başka bir DPI bypass / GoodbyeDPI / Zapret vb. araç çalışıyorsa kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
  • VPN kullanıyorsanız VPN'in kapalı olması yeterli.
  • Proxy veya benzeri başka ağ araçları kullanıyorsanız onları da kapatın.
Daha sonra burada mümkünse şunları paylaşın:

ISS / ASN
Sonuç:
STRATEJİ BULUNDU, KISMEN ÇALIŞIYOR veya ÇALIŞAN STRATEJİ YOK
Ayrıntılar bölümünün ekran görüntüsü

Sonucun başarısız olması da feedback açısından değerli. Özellikle “çalışmadı” sonucu da benim için veri.

Güvenlik ve kaynak kodu​

Kurulum paketi kod imzalı değil. Bu nedenle Windows SmartScreen'de “bilinmeyen yayımcı” uyarısı görebilirsiniz.

Uygulama yönetici yetkisi istiyor ve WinDivert sürücüsünü kullanıyor. Bu, yaptığı işin gereği.

Şifreli DNS seçeneği sistem DNS ayarını değiştiriyor ve çıkışta geri alıyor.

Kendi Windows Defender kontrolümde tespit çıkmadı; ancak imzasız executable + ağ sürücüsü kombinasyonu nedeniyle başka antivirüslerde false-positive olabilir.

SHA256 değeri GitHub'daki SHA256SUMS.txt ile kontrol edilebilir:

Get-FileHash .\ZapretTR-Setup-0.1.5.exe -Algorithm SHA256
ZapretTR MIT lisanslı ve açık kaynak bir fork/proje olarak yayınlanıyor. Kaynak kodu GitHub üzerinden tamamen inceleyebilirsiniz; istenildiği gibi kod seviyesinde bakabilir, değiştirebilir ve kendi sürümünüzü derleyebilirsiniz. Hazır .exe dosyasını kullanmak istemeyenler doğrudan kaynak koddan derleme yapabilir.

Test sonuçları herhangi bir sunucuya gönderilmiyor; bilgisayarınızda kalıyor. Burada ne paylaşacağınız tamamen size bağlı.

Test edip sonucu konuya bırakırsanız gerçekten yardımcı olmuş olursunuz. Özellikle şu anda saha verisi bulunmayan ISS'lerden gelecek testler çok değerli.

Son düzenleme:
Bendeki hazır stratejileri au3 dosyasından çekebilirsin. Olumsuz dönüş olmadı daha, örneğin Vodafone kullanıp da Vodafone seçince çalışmadı diyen olmadı.

Bendeki hazır stratejileri au3 dosyasından çekebilirsin. Olumsuz dönüş olmadı daha, örneğin Vodafone kullanıp da Vodafone seçince çalışmadı diyen olmadı.
Çok teşekkürler hocam, bu benim için çok iyi olur. .au3 içindeki hazır stratejileri inceleyip, ZapretTR'ye de eklerim. Hatta bunları repoda kaynağına göre doğrulanmış olarak işaretlemek de daha doğru olur diye düşünüyorum. Sizin tarafınızdan kullanılan ve özellikle Vodafone gibi olumsuz geri dönüş almayan stratejiler çok daha sağlam olur. Benim doğrudan farklı hatlarda yaptığı saha doğrulamalarını da ayrıca ayırırım. Böylece hem hazır stratejileriniz kaybolmamış olur hem de ZapretTR tarafında zamanla hangi ISS ve hatlarda doğrulandıklarını ayrıca görebiliriz. Dediğim gibi Vodafone gibi profillerde şimdiye kadar çalışmadı şeklinde bir negatif feedback gelmemiş olması da muhteşem bir referans örneği. Kesinlikle değerlendireceğim.

Tekrardan yazdım da belirttiğim gibi elinize sağlık, GUI kısmını sizden esinlendiğim oldukça açık. .au3 dosyasını inceleyeceğim, kaynak bilgisine düzgünce ekleyeceğim.

<3

Ben yapay zekaya modeme yüklettim. Çok anlamıyorum ama girilmeyen site olduğunda ekletiyorum o site açılıyor. :D

Ben yapay zekaya modeme yüklettim. Çok anlamıyorum ama girilmeyen site olduğunda ekletiyorum o site açılıyor. :D
En iyisini yapıyorsunuz hocam. Maalesef her cihaza doğrudan kurulum yapılamadığı için DPI Bypass araçlarını mevcut cihazımıza kurmak zorunda kalabiliyoruz. Aslında ZapretTR'nin DPI Bypass stratejisi tarafında yapmak istediğim şey de tam olarak bu; hangi stratejinin çalıştığını mümkün olduğunca otomatik bulurken, bunu kanıtlanabilir ve ölçülebilir bir şekilde yapmak. Böylelikle sadece “bu parametre bende çalıştı” demek yerine, hangi ISS'de ve hangi bağlantıda test edildiğini de ortaya koyup zamanla daha güvenilir bir strateji havuzu oluşturabiliriz.

Vodafone kullanıcısıyım. Aktif olarak Zapret kullanıyorum Discord ve Roblox erişimi için. Düzgün çalışıyor. Teste de şimdi bakacağım.
Her türlü geri dönüşünüz benim için çok önemli, şimdiden teşekkür ederim. <3

Zapret2 özelinde söylüyorum Telekom, Superonline, Vodafone, Kablonet ve mobillerden iyi dönüş aldım yani içindeki her şeyden.
Klasik zapretten çok dönüş almadım ama onda da bi Vodafone'dan şüpheliyim. Forumdan bir arkadaş paylaşmıştı.

En iyisini yapıyorsunuz hocam. Maalesef her cihaza doğrudan kurulum yapılamadığı için DPI bypass araçlarını mevcut cihazımıza kurmak zorunda kalabiliyoruz. Aslında Zaprettr'nin DPI bypass stratejisi tarafında yapmak istediğim şey de tam olarak bu; hangi stratejinin çalıştığını mümkün olduğunca otomatik bulurken, bunu kanıtlanabilir ve ölçülebilir bir şekilde yapmak. Böylelikle sadece “bu parametre bende çalıştı” demek yerine, hangi ISS'de ve hangi bağlantıda test edildiğini de ortaya koyup zamanla daha güvenilir bir strateji havuzu oluşturabiliriz.

Her türlü geri dönüşünüz benim için çok önemli, şimdiden teşekkür ederim. <3

Yapay zekaya prompt girdim modem kullanıcı adı şifremi verdim kurdu. Merlin Firmware vardı zaten sonra birkaç ayar yaptırdı modemden. Tertemiz iş yaptı. Tek sıkıntı fazla RAM harcıyor.

Zapret2 özelinde söylüyorum Telekom, Superonline, Vodafone, Kablonet ve mobillerden iyi dönüş aldım yani içindeki her şeyden.
Klasik zapretten çok dönüş almadım ama onda da bi Vodafone'dan şüpheliyim. Forumdan bir arkadaş paylaşmıştı.
Bu arada sizdeki gibi iki motorlu bir yapı da yapabiliriz hocam. Duruma göre Zapret2'yi de ZapretTR'ye dahil edebilirim. Hatta işi biraz daha ileri götürüp hangi motorun kullanılacağına da otomatik karar veren bir yapı oluşturabiliriz. .au3 içindeki mevcut saha geri dönüşleriyle ZapretTR'nin yeni canlı testlerinden gelen sonuçları birlikte değerlendirip, o ISS/hat için hangi motor daha iyi sonuç veriyorsa otomatik olarak onu seçebiliriz. Böylece kullanıcı motor seçmekle de uğraşmaz; test sonucuna göre en uygun motor ve strateji birlikte belirlenmiş olur. Bence bu tarafı da ileride güzel bir şekilde geliştirebiliriz.

Yapay zekaya prompt girdim modem kullanıcı adı şifremi verdim kurdu. Merlin Firmware vardı zaten sonra birkaç ayar yaptırdı modemden. Tertemiz iş yaptı. Tek sıkıntı fazla RAM harcıyor.
CPU %100'e vurup herhangi bir problem yaratmıyorsa, aslında bir problem yok. Bir mühendis atasözü çalışıyorsa, dokunma tarzı. :D
Hangi router'ı kullanıyorsunuz?

Bu arada sizdeki gibi iki motorlu bir yapı da yapabiliriz hocam. Duruma göre zapret2'yi de Zaprettr'ye dahil edebilirim. Hatta işi biraz daha ileri götürüp hangi motorun kullanılacağına da otomatik karar veren bir yapı oluşturabiliriz. AU3 içindeki mevcut saha geri dönüşleriyle Zaprettr'nin yeni canlı testlerinden gelen sonuçları birlikte değerlendirip, o ISS/hat için hangi motor daha iyi sonuç veriyorsa otomatik olarak onu seçebiliriz. Böylece kullanıcı motor seçmekle de uğraşmaz; test sonucuna göre en uygun motor ve strateji birlikte belirlenmiş olur. Bence bu tarafı da ileride güzel bir şekilde geliştirebiliriz.

CPU %100'e vurup herhangi bir problem yaratmıyorsa, aslında bir problem yok. Bir mühendis atasözü çalışıyorsa, dokunma tarzı. :D
Hangi Router'ı kullanıyorsunuz?

Yok yüzde 60 gibi çalışıyor RAM. ASUS DSL AX82u.