Ahmet Emin Kasım 3
Uzman
Merhaba, şu anda Ryzen 9 7900 kullanıyorum ama ileride yeni işlemciler çıkınca 10950X (veya adı ne olursa) almayı düşünüyorum. Bunun için şimdiden bir anakart ve sıvı soğutma almak istiyorum, malum piyasa belli olmuyor.
Sıvı soğutma tarafında sessizlik benim için çok önemli. Üstündeki fanları zaten Lian Li fanlar ile değiştireceğim için fan tarafında sorun yok, pompa ve varsa VRM fanı gürültülü çalışmasın yeter. Kasam Lancool III olduğu için 420 mm'ye kadar takabilirim. Sıvı soğutma için 5 ile 8 bin arası bütçe düşünüyorum. Aklımdaki modeller:
Arctic Liquid Freezer III Pro 360/420 mm
Lian Li Galahad II Trinity Performance.
Bunlar gürültülü mü çalışıyor, emin değilim.
Anakart tarafında ise 15 ile 20 bin arası bütçe düşünmekteyim. Biraz dolu bir anakart olsun isterim. Aklımdaki modeller şunlar:
Aorus Pro'da 6 layer PCB var. Bu yüzden bobin sesi olduğunu söyleyen var. Ses takıntısı olan biri olarak bu modele çekinceliyim.
ASRock ve NZXT'de işlemci yanma muhabbetleri olduğu için bu modellerde de biraz çekinceliyim. Ek olarak NZXT'nin BIOS'unu hiç sevemedim. Fan curve bile ayarlanmıyor. Cam yazılımı hakkında bir bilgim yok.
Aorus Master ve Pro X3D bütçemi aşıyor fakat değer diyorsanız zorlarım.
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.
Sıvı soğutma tarafında sessizlik benim için çok önemli. Üstündeki fanları zaten Lian Li fanlar ile değiştireceğim için fan tarafında sorun yok, pompa ve varsa VRM fanı gürültülü çalışmasın yeter. Kasam Lancool III olduğu için 420 mm'ye kadar takabilirim. Sıvı soğutma için 5 ile 8 bin arası bütçe düşünüyorum. Aklımdaki modeller:
Arctic Liquid Freezer III Pro 360/420 mm
Lian Li Galahad II Trinity Performance.
Bunlar gürültülü mü çalışıyor, emin değilim.
Anakart tarafında ise 15 ile 20 bin arası bütçe düşünmekteyim. Biraz dolu bir anakart olsun isterim. Aklımdaki modeller şunlar:
- ROG STRIX B850F Neo.
- ASRock X870 Nova.
- Gigabyte X870e Aorus Pro.
- Gigabyte X870e Aorus Master.
- Gigabyte X870e Aorus Pro X3D.
- ROG STRIX B850e.
- NZXT N9 X870e.
Aorus Pro'da 6 layer PCB var. Bu yüzden bobin sesi olduğunu söyleyen var. Ses takıntısı olan biri olarak bu modele çekinceliyim.
ASRock ve NZXT'de işlemci yanma muhabbetleri olduğu için bu modellerde de biraz çekinceliyim. Ek olarak NZXT'nin BIOS'unu hiç sevemedim. Fan curve bile ayarlanmıyor. Cam yazılımı hakkında bir bilgim yok.
Aorus Master ve Pro X3D bütçemi aşıyor fakat değer diyorsanız zorlarım.
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.