İhtiyacına göre değişir, zen 9 sistem toplasam, oturur YouTube'da video izlerim, hevesimi aldım. Sistemi yükseltmeyi planlıyorsan, zen 6'yı bekle, şimdiden birikim yapmaya başla derim, bir defa al en sağlamını al, sonra Update etme gereği duyma. 9800X3D'nin gideri var daha. Zen 6 çıktığında AMD'nin bu şekildeki başarılı işlemcilerini harcayıp bir kenara atacağını sanmam, illaki bir güncelleme ve düzenleme yaparlar.

İhtiyacına göre değişir, zen 9 sistem toplasam, oturur YouTube'da video izlerim, hevesimi aldım. Sistemi yükseltmeyi planlıyorsan, zen 6'yı bekle, şimdiden birikim yapmaya başla derim, bir defa al en sağlamını al, sonra Update etme gereği duyma. 9800X3D'nin gideri var daha. Zen 6 çıktığında AMD'nin bu şekildeki başarılı işlemcilerini harcayıp bir kenara atacağını sanmam, illaki bir güncelleme ve düzenleme yaparlar.

Aklimda da da o var yeni cikacak ekran kartlarinda tam performans almayi isterim 3-4 sene.

Yeni kartlar gelince ona geçeceğim zaten.

Acelen yoksa 10800X3D 12 çekirdekli olacak.
Acelem yok.
Hocam TDP geçmez bizim kart limitlerini. Benim kart çok uzun yükte test edilmiş 7950x ile ve 230W güç çekerken 1 saatte VRM ve MOSFETler 80-84 derecede kalmış ve throttling olmamış.

Ancak B850M-K 200W TDP olursa eğer patlatabilir. Ben işte bu yüzden RAM tuning işinden önce geleceğe yönelik olması açısından VRM ve MOSFET öneriyorum. B850M-K'nın test sonuçları çok iyi değildi ama stress testi harici oyun için yeterli olur.

Hocam, 12 çekirdek ve 8 çekirdek arasında çok fark olur mu oyun kısmı için?

Bazıları, 10800X3D çokta iyi olmayacak 9800X3D'ye göre.
Çekirdek çekirdektir hocam. Fark olur. 8 çekirdekli işlemci için 9800x3D fazla pahalı.