Acelem yok.

Hocam TDP geçmez bizim kart limitlerini. Benim kart çok uzun yükte test edilmiş 7950x ile ve 230W güç çekerken 1 saatte VRM ve MOSFETler 80-84 derecede kalmış ve throttling olmamış.

Ancak B850M-K 200W TDP olursa eğer patlatabilir. Ben işte bu yüzden RAM tuning işinden önce geleceğe yönelik olması açısından VRM ve MOSFET öneriyorum. B850M-K'nın test sonuçları çok iyi değildi ama stress testi harici oyun için yeterli olur.

Çekirdek çekirdektir hocam. Fark olur. 8 çekirdekli işlemci için 9800x3D fazla pahalı.
Gigabyte B850M Force için durumlar nasıl biliyor musunuz?

Gigabyte B850M Force için durumlar nasıl biliyor musunuz?
O iyi. O yüzden B850M-K karşıtıyım. 850M Force iyi.

Ben AM5'i sadece oyun oynadığım için ve Ryzen 9 düşünmediğim için elimdeki kartla kapatırım Nova Lake'e geçmezsem.

Intel'de Z990 Carbon çekerim ama Intel'de alt seviye sevmem.

Çoğu oyun az çekirdek kullandığı için AMD, X3D işlemcilere daha çok ağırlık vermedi mi? Intel çok çekirdekli işlemcileriyle bilinse de oyunlarda AMD kadar iyi performans veremiyor.

O iyi. O yüzden B850M-K karşıtıyım. 850M Force iyi.

Ben AM5'i sadece oyun oynadığım için ve Ryzen 9 düşünmediğim için elimdeki kartla kapatırım Nova Lake'e geçmezsem.

Intel'de Z990 Carbon çekerim ama Intel'de alt seviye sevmem.
Nova Lake'i sizden duydum ve artık bende merak ediyorum .Umarım iyi bir rakip çıkar AMD'ye.

Çoğu oyun az çekirdek kullandığı için AMD, X3D işlemcilere daha çok ağırlık vermedi mi? Intel çok çekirdekli işlemcileriyle bilinse de oyunlarda AMD kadar iyi performans veremiyor.
X3D sadece nadir CPU Intensive oyunlarda ve FPS rekabetçide önemli, o da çok pro olanlar için önemli ama bizim her FPS oynayan insanımız x3D sahibi olmak zorunda gibi bir algı var.

Bende anlık 7600x var. 4K takılıyorum. 9800x3D'yi iade etmeden önce denedim. Oynadığım oyunlarda hiç fark yok.

AMD aslında o kadar da iyi değil. Saçma sapan mesela agresif termal yönetimi var. Aniden sıçratıyor sıcaklıkları ve bunu BIOS'tan fan ayarı ile çözüyoruz.

Intel'de bu yok. Sorunlu 13.-14. nesilde bile yok bu davranış.

Yeni gelecek Nova Lake'de de olmaz. Intel soket ömrünü uzattığı sürece daha da AMD kullanmayacağım. Bellek kontrolcü işi ve interconnecr frekanslar halen Intel'de daha iyi mesela en zayıf zamanında bile.

AMD bebek gibi en ufacık bir aksaklıkta ağlıyor ve hata veriyor. Intel daha iyi tolere ediyor.

AM5 neden aldım? Acil yükseltme yapıyordum ve mağazaya girip hızlıca olan bileşenleri almıştım. O zaman da en iyisi bunlardı. AM5 yeni çıkmıştı.

Ama tabii elimdeki anakartı iliğine kadar sömürmek için Zen 6 x3D alıp performans ölene kadar kullanırım.

X3D sadece nadir CPU Intensive oyunlarda ve FPS rekabetçide önemli, o da çok pro olanlar için önemli ama bizim her FPS oynayan insanımız x3D sahibi olmak zorunda gibi bir algı var.

Bende anlık 7600x var. 4K takılıyorum. 9800x3D'yi iade etmeden önce denedim. Oynadığım oyunlarda hiç fark yok.

AMD aslında o kadar da iyi değil. Saçma sapan mesela agresif termal yönetimi var. Aniden sıçratıyor sıcaklıkları ve bunu BIOS'tan fan ayarı ile çözüyoruz.

Intel'de bu yok. Sorunlu 13.-14. nesilde bile yok bu davranış.

Yeni gelecek Nova Lake'de de olmaz. Intel soket ömrünü uzattığı sürece daha da AMD kullanmayacağım. Bellek kontrolcü işi ve interconnecr frekanslar halen Intel'de daha iyi mesela en zayıf zamanında bile.

AMD bebek gibi en ufacık bir aksaklıkta ağlıyor ve hata veriyor. Intel daha iyi tolere ediyor.

AM5 neden aldım? Acil yükseltme yapıyordum ve mağazaya girip hızlıca olan bileşenleri almıştım. O zaman da en iyisi bunlardı. AM5 yeni çıkmıştı.

Ama tabii elimdeki anakartı iliğine kadar sömürmek için Zen 6 x3D alıp performans ölene kadar kullanırım.
Elinize sağlık hocam.

Nova Lake ve Zen 6 karşılaştırma videolarını zevkle izleyeceğim.

Acelem yok.

Hocam TDP geçmez bizim kart limitlerini. Benim kart çok uzun yükte test edilmiş 7950X ile ve 230W güç çekerken 1 saatte VRM ve MOSFET'ler 80-84 derecede kalmış ve throttling olmamış.

Ancak B850M-K 200W TDP olursa eğer patlatabilir. Ben işte bu yüzden RAM tuning işinden önce geleceğe yönelik olması açısından VRM ve MOSFET öneriyorum. B850M-K'nın test sonuçları çok iyi değildi ama stress testi harici oyun için yeterli olur.

Çekirdek çekirdektir hocam. Fark olur. 8 çekirdekli işlemci için 9800X3D fazla pahalı.

Biz gamer adamiz 😄 bizde oralara ulasmaz bile. Fiyatta konuşulması gereken bir şey simdi 12 cekirdek falan olursa 30 binden aşağı olmaz gibi geliyor. Gerçi benim için yani oyuncu için 8 cekirdek cok yeterli gibi de duruyor.

Nova Lake'i sizden duydum ve artık bende merak ediyorum .Umarım iyi bir rakip çıkar AMD'ye.
Rekabet iyidir. Biz kullanci için en kötü şey tekelliktir.

Intel hayatim boyunca kullanmadim sisteme 1600 AF ile baslarim 3600-5600 diye gitti simdi 7500F.

Benim aldığım zamanlarda Intel sistemler daha performansıydi son 2 nesildir AMD tokatliyor.