Yer
Unknown
Esenlikler,

Şu anda hâlihazırda Brave kullanmaktayım. Lakin tarayıcı artık çok sade ve yavaş gelmeye başladı. Ayrıyeten her ne kadar kapatabiliyor olsak bile Brave'in kendi özelliklerini dayatması (Brave VPN, Brave Ödülleri, Leo YZ vs.) durumu biraz can sıkıcı. O yüzden Zen Browser'a geçmeyi düşünüyorum.

Güncel olarak kullananlar varsa deneyimlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum. En son Widevine/DRM desteği gelecek diyorlardı lakin gelip gelmediği hakkında bir bilgim yok. Saygılarımla, iyi sosyaller!

Dikey sekmeler ilk başta garip gelsede bence güzeller zaten hemen alışılıyor. Brave size sade geldiyse bunun farklı geleceğini sanmıyorum çünkü Zen'de sade bir tarayıcı. DRM desteği hala yok maalesef. Ben kendim severek kullanıyorum ama ram tüketimi konusunda sıkıntılı bir tarayıcı. Özellikle essantinals (sekme kısayolları oluyor) eklediğiniz bir sekmeye bir kere girince tarayıcıyı kapatıp açana kadar o sekme açık kalıyor, tek sekmede ram tüketimi düşük ama özellikle sekme sayısı arttıkça ram tüketimi absürt rakamlara ulaşabiliyor. Kullanacaksanız arama motoru DuckDuckGo yapmanızı öneririm.

Opera GX'ten geçtim. Opera son zamanlarda sıkıntı çıkartana kadar daha akıcıydı açıkçası. Özellikle forumda linklere tıklayamıyorum, donuyor bazen.

3-4 aydir Zen kullaniyorum tum cihazlarimda. Genel olarak guzel, space,essentials falan kullanisli oluyor zaman zaman. DRM-li icerik pek tuketmem ama Spotify bende sorunsuz calisiyordu en son.

Eksileri, Brave Sync ne kadar berbat olsa da hic yoktan iyidir, Zen'de o da yok. RAM kullanimi bazen temizlik yapmazsaniz absurt boyutlara cikabiliyor ama bu turden coklu sekme agirlikli tarayici icin sorun edeceginizi sanmam eger yeterince RAMa sahipseniz.

Firefox kullanıyordum, Zen'e geçtim 2 hafta önce. Keşke daha önceden geçseymişim diyorum. Özelleştirme seçenekleri çok iyi. Bir ton farklı isme sahip ancak arayüzleri birebir aynı Chromium tarayıcılar Zen'in rakibi bile olamazlar.

3-4 aydir Zen kullaniyorum tum cihazlarimda. Genel olarak guzel, space,essentials falan kullanisli oluyor zaman zaman. DRM-li icerik pek tuketmem ama Spotify bende sorunsuz calisiyordu en son.

Eksileri, Brave Sync ne kadar berbat olsa da hic yoktan iyidir, Zen'de o da yok. RAM kullanimi bazen temizlik yapmazsaniz absurt boyutlara cikabiliyor ama bu turden coklu sekme agirlikli tarayici icin sorun edeceginizi sanmam eger yeterince RAMa sahipseniz.
32 GB RAM'a sahibim hocam. Çok sorun olacağını sanmıyorum. Teşekkür ederim ^^
Firefox kullanıyordum, Zen'e geçtim 2 hafta önce. Keşke daha önceden geçseymişim diyorum. Özelleştirme seçenekleri çok iyi. Bir ton farklı isme sahip ancak arayüzleri birebir aynı Chromium tarayıcılar Zen'in rakibi bile olamazlar.
Değerlendirmeniz için teşekkür ederim hocam. Tarayıcının tasarımı, özelleştirmeleri, animasyonları vb. bana da çok hoş geliyor. Sanırım ben de geçeceğim.

Zen kullanıyorum. Gerçekten modern bir arayüzü var. Dikey sekme kullanmaya alışırım diyorsanız ya da zaten benim gibi kullanmayı seviyorsanız deneyebilirsiniz. Ben 3 aydır kullanmaktayım.